Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’a Twitter Yüzünden Yeni Dogecoin Davası: Insider Trading ile Suçlanıyor!

Ünlü milyarder Elon Musk’a, Twitter logosunu Dogecoin (DOGE) yaptığı gerekçesiyle yatırımcılar tarafından manipülasyon ve “insider trading” davası açıldı.

Manhattan Federal Mahkemesi’ne 31 Mayıs tarihinde sunulan dosyaya göre bir grup DOGE yatırımcısı, Elon Musk’ın sosyal ve geleneksel medya aracılığıyla DOGE’da açık bir şekilde piyasa manipülasyonu ve insider trading yaptığını öne sürerek dava açtı.

Yatırımcılara göre Musk, CEO’su olduğu sosyal medya platformu Twitter’ın logosunu DOGE logosuyla değiştirerek varlığın değer kazanmasını sağladı ve haksız kazanç elde etti. Ünlü yatırımcının bu olay sırasında 124 milyon doların üzerinde değere sahip milyarlarca DOGE satışı yaptığı ifade edildi.

Başvuruda, dava hakkında şu ifadeler yer aldı:

Bu, kendisini ve şirketlerini tanıtmak ve çıkarları doğrultusunda bir popüler kültür fenomeninin istismar eden dünyanın en zengin adamı Elon Musk’ın kasıtlı bir açık piyasa manipülasyonu ve insider trading eylemlerinden kaynaklanan bir menkul kıymet dolandırıcılığı davasıdır. Musk, savaş gazileri, mavi yakalı işçiler ve yaşlıların umutlarını yağmalıyor.

Dava yargıcı Alvin Hellerstein, ön yargılı olmadığını ve üçüncü bir değişiklik talebine yüksek ihtimalle izin vereceğini dile getirdi.

Yeni açılan dava daha önce Elon Musk’a karşı açılan toplu davaya eklendi. Yatırımcılar davayı ilk defa geçtiğimiz yılın haziran ayında açmış olsa da aradan geçen süreçte iki defa değişikliğe gittiler. Ünlü girişimcinin insider trading yaptığını iddia ederek bir değişiklik beyan ederken DOGE’un ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) standartları kapsamında bir menkul kıymet olarak tanımlandığını da iddia ettiler.

Öte yandan geçtiğimiz nisan ayında Musk’ın hukuk ekibi mahkemeden davaların reddedilmesini istemişti. Musk, davanın reddini talep ettikten bir kaç gün sonra Twitter’ın logosunu DOGE’un logosuyla değiştirerek coin fiyatında sıçramaya neden oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!