Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’ın Eski SpaceX Mühendisi, Kendi Kripto Para Borsasını Genişletiyor!

17 Eylül tarihinde Leaprate‘in yayınladığı habere göre, Elon Musk‘ın dünyaca ünlü firması SpaceX, blockchain ve kripto para sektörüne yetenekli bir beyin kaptırdı.

Daha önce SpaceX bünyesinde otomasyon ve itici güç alanlarında çalışmış olan Joshua Greenwald, firmadan ayrıldıktan beri gözünü kurumsal ölçekte kripto para trading sektörüne çevirmiş durumda.  Zaten belirli bir süredir kurumsal yatırımcılar için hizmet veren Greenwald, artık genel tüketici piyasasına da hitap etmek istiyor.

Leaprate kaynağında yayınlanan haberde, Greenwald’ın şu ifadelerine yer verildi:

”Bizim ilk önceliğimiz kripto para birimleri ve her bir yatırımcının daha önce sadece kurumsal yatırımcılar tarafından yapılabilen akıllı emir iletme gibi ayrıcalıklı araçlardan istifade edebilmesini sağlamak olacaktır.”

LXDX isimli kripto para borsası, Ağustos ayında yaptığı fonlama sonucu aralarında Dymon Asia Venture Capital Fonunun da olduğu çeşitli yatırımcılardan ciddi yatırımlar elde etmişti. LXDX daha sonra dünyanın piyasa ve ticari hacmine göre bir numaralı kripto para borsası Binance ve diğer lider kripto para borsalarının izinden gitmeyi tercih etti ve geçen hafta doğrulanan bir habere göre Malta‘ya taşındı. Malta sahip olduğu kripto para ve blockchain dostu politikaları ve yasaları ile, adaya sığmayacak derecede kripto para ve blockchain startup firması çekmeye başladı.

Greenwald Ağustos ayında yaptığı fonlama etkinliği sonrası yaptığı açıklamada şunları ifade etmişti:

”Kripto para birimleri tamamiyle yepyeni bir varlık sınıfı.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment