Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Reklamcıların Yüzde 10’u, Blockchain Platformlarında Reklam Satın Aldı

Avustralya menşeli internet sayfası Finder.com.au‘nun yeni yayınladığı bir araştırmaya göre, 10 reklamcının 1 tanesi, çeşitli blockchain platformlarında reklam satın aldı. Anket ve araştırma veri odaklı çözüm platformu olan Advertisers Perceptions kurumu ve blockchain tabanlı dijital reklamcılık platformu XCHNG tarafından ortaklaşa bir şekilde yürütüldü.

Ankete katılan 300 reklamcının %66’sı, blockchain platformlarını şüpheli ve zor kullanıma sahip olarak tanımladı. Dağıtık defter teknolojileri hakkında daha önce bilgi sahibi olmayan insanlar, genellikle bütün endüstriyi çok karışık bulmakta. Dahası, bu insanlar şu sıralar internette gezinen çeşitli dolandırıcılık yöntemlerini de gördükten sonra, yeni teknolojilere çok şüphe ile yaklaşmakta ve bunları kesinlikle kullanmamakta.

Katılanların %50’si blockchain çözüm sağlayıcı firmalar ile toplantı yapmış ancak sadece %10’u toplantıdan reklam satın alarak çıkmış. Reklam satın alan kullanıcılara, söz konusu deneyimi diğer reklamcılar için önerip önermeyeceği sorulduğunda, %90’ı kesinlikle önermeyeceği cevabında bulunmuş.

Sonuçların ve araştırmanın yakından incelenmesi sonucu, reklamcıların neden bu öneride bulunmuyor olması bir nebze olsun anlaşılabilir:

”Tasarım gereği, blockchain kendi kuralları olan, kanıtlanabilir bir ekosisteme sahip ama gizlilik ve güvenlik değerlendirmeleri sunulan ürüne göre değişen bir platform konumunda. Reklam konusunda karar alma yetkisine sahip merciler, blockchain’in medya satın alma işlemleri için güvenli bir yöntem olup olmadığı konusunda ayrım yaşamış gibi gözüküyor.”

Mozilla Firefox kurucu ortağı tarafından üretilmiş bir Blockchain reklam platformu ve internet tarayıcısı olan Brave ve diğerleri, reklam konusunda geleneksel sektörde olmayan çok fazla fırsat sunuyor ancak reklamcıların mevcut teknolojiden korkması nedeniyle çok fazla talep görmüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment