Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IOTA’nın Yeni Projesi, Kullanıcı Tabanında Ayrışmaya Neden Oldu

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir haberimizde de bahsettiğimiz üzere IOTA, otomotiv sektörüne giren son kripto para projesi oldu. IOTA Foundation tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan ‘‘IOTA Feasibility and Perspectives for Enabling Vehicular Applications” (Araç Uygulamalarının Etkinleştirilmesine İlişkin IOTA Fizibilitesi ve Perspektifleri) isimli rapor, özellikle son iki haftadır sağlam bir düşüş eğiliminde olan MIOTA kripto para sahiplerinde soru işaretlerine ve tepkilere yol açtı.

LeonBep isimli bir Reddit kullanıcısı:

”Keşke Foundation bu saçmalık yerine MIOTA kabulü ve fiyatları üzerine bir şeyler yapsa. Sürücüsüz araçlar için Tesla yok mu zaten?”

Tommy Yuo isimli başka bir Reddit kullanıcı ise konuya şu şekilde yaklaştı:

”İnsanların neden bu kadar kızdığını anlayamıyorum. IOT illa ki bir gün gerçekleşmek zorunda. Bu kesinlikle iyi bir haber.”

Basın saatine göre IOTA %0.71’lik bir düşüş yaşamakta ve 0,570829 dolardan işlem görmekte. CoinMarketCap verilerine göre 12. sırada yer alan alt koin, 1.586.635.769 dolarlık toplam piyasa hacmine sahip. Tartışmalara yol açan raporda temel olarak Foundation’ın kripto para ve blockchain endüstrisini kendi kendini sürebilen araçlarla entegre etmeye dair planları yer almakta. Bunların hepsinin yapılabilmesi için de temelde Nesnelerin İnterneti (IOT) teknolojisi kullanılacak.

IOTA sahip olduğu eşsiz blockchain teknolojisi ile, geleceğin sürücüsüz otomobillerinin öncüsü olabileceğini ve bu sebeple sektöre eğildiğini belirtse de, çoğu IOTA topluluğu üyesi söz konusu haberden sonra adeta deliye döndü.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment