Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’ın Twitter Planı, DOGE Fiyatını Harekete Geçirdi

Kripto paraların Twitter’a ödeme seçeneği olarak eklenebileceği haberleri, Dogecoin (DOGE) fiyatını kısa süre içerisinde harekete geçirdi.

Elon Musk’ın Twitter için yeni gelir kaynakları oluşturma çabaları devam ediyor.

Financial Times tarafından aktarılan bilgilere göre Twitter’da çalışan Esther Crawford, Twitter’a ödeme yöntemlerinin eklenmesini sağlayacak mimariyi geliştirmek için küçük bir ekiple birlikte çalışmalara başladı.

Elon Musk, geçmişte yaptığı açıklamalarda Twitter’ın içerisinde eşten-eşe işlem, birikim hesabı ve banka kartı gibi finansal hizmetlerin yer aldığı bir platform haline gelmesini istediğini söylemişti.

Twitter, bu ödeme hizmetlerini hayata geçirmeden önce gerekli yasal izinleri de almaya çalışıyor. Sosyal medya platformu, kasım ayında bir ödeme işleyicisi olarak ABD Hazine Bakanlığı’na kayıt yaptırdı.

FT tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, kalan yasal izinleri de almaya ve gerekli lisansları bir yıl içerisinde almış olmaya çalışıyor.

Elon Musk’ın Twitter’a getireceği bu yeni ödeme özelliği, sadece itibari paraları kapsamayacak. Musk bu sistemde önceliğin itibari paralarda olmasını istese de, gelecekte bu sisteme kripto paraların da entegre edilebilmesini istiyor.

Bu haberler, Musk’ın sevdiği meme coinlerden Dogecoin (DOGE) fiyatını kısa süre içerisinde harekete geçirdi. CoinGecko verilerine göre DOGE, bu haber piyasaya düştükten sonra son 24 saatin zirve seviyesine çıktı.

12,2 milyar dolarlık piyasa değeri bulunan DOGE, yazım anında 0,088 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!