Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk’ın Yapay Zeka Girişimi Yüzlerce Yeni Altcoin’i Beraberinde Getirdi

Elon Musk’ın ChatGPT’ye rakip yapay zeka girişimini tanıtmasının ardından farklı blockchainlerde yüzlerce yeni token oluşturuldu.

Blockchain geliştiricileri, geçtiğimiz son birkaç gün içerisinde Ethereum, Binance Smart Chain, Solana gibi ağlarda yaklaşık 400 farklı GROK token oluşturdu.

Birbirine katıldığında toplamda on milyonlarca dolarlık piyasa değeri olan tokenlar sayesinde erken yatırımcılar, kayda değer oranlarda kazanç elde etti.

İsteyen herkes düşük bir ücret karşılığında Ethereum gibi blockchainlerde akıllı sözleşmeleri kullanarak token ihraç edebiliyor. Bu tokenlar daha sonra merkeziyetsiz alım satım platformlarında işlem görmeye başlıyor.

Piyasaya sürülen GROK tokenlar, Elon Musk’ın yeni projesinden esinlendi. Elon Musk’ın girişimi xAI, ChatGPT’ye benzer şekilde çalışan Grok adlı yapay zeka sohbet robotunu kısa süre önce yayımladı.

Blockchain verilerine göre cumartesi sabahı erken saatlerde oluşturulan bir GROK token’ın kendi başına 10,3 milyon dolar piyasa değeri ve 4.000’den fazla yatırımcısı bulunuyor.

Bazı GROK token geliştiricileri ise çoktan rug pull yaparak toplamda 1 milyon dolardan fazla maddi zarara yol açtı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!