Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Az 100 Milyonluk Anlaşma! Kraken Yeni Bir Şirketi Satın Aldı

Amerika Birleşik Devletleri merkezli kripto para borsalarından olan Kraken, İngiltere’deki Crypto Facilities adlı kripto para şirketini satın aldı.

2015 yılında kurulan Crypto Facilities, müşterilerine bir kripto para borsası olarak hizmet veriyor. Bu platformun kullanıcıları, kripto para tabanlı vadeli işlem sözleşmeleri üzerinden ticaret yapabiliyorlar.

Crypto Facilities, İngiltere’nin finans otoritesi olan Finansal Davranış Kurumu tarafından kapsamlı bir şekilde düzenlendi ve şirket tamamen yasalara uyumlu şekilde faaliyet gösteriyor.

ABD merkezli kripto para borsalarından Kraken, bugün bir basın duyurusu yayınlayarak Crypto Facilities’i satın aldığını açıkladı. Kraken’ın bu işlemi gerçekleştirmek için tam olarak ne kadar para ödediği bilinmiyor ancak Cointelegraph gibi kaynaklara göre “dokuz rakamlı bir figür” söz konusu.

Kraken CEO’su Jesse Powell, Crypto Facilities bünyesindeki vadeli işlem sözleşmelerinin müşteriler için epey avantajlı olacağını söylüyor ve şöyle ekliyor:

“Önümüzdeki aylarda bu hizmetleri daha kapsamlı hale getireceğiz.”

Kraken gibi ABD merkezli kripto para borsaları, ABD dışındaki kripto para şirketlerini satın alarak veya bu şirketlerle ortaklık yaparak sektör genelindeki rollerini güçlendiriyorlar. Bu şirketlerin amaçlarından biri de ABD’deki belirsiz kripto para düzenlemelerine karşı bir ‘önlem’ almak.

Yine ABD merkezli kripto para borsalarından olan Bittrex de uluslararası bir kripto para platformu oluşturma kararı almıştı. Bittrex’in amacı bu platform aracılığıyla ABD dışındaki pazarlara hizmet sunmak ve daha fazla koini desteklemekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment