Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HSBC Yöneticisi: Blockchain Hem Paradan Hem Zamandan Tasarruf Ettiriyor

Dünyanın en büyük bankalarından olan HSBC‘nin yöneticilerinden biri, Blockchain teknolojisinin potansiyeli hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Kendisinin görüşlerine göre Blockchain, kullanıcılarına özellikle “şeffaflık” ve “hız” konularında büyük avantajlar sağlıyor.

Uluslararası bankacılık devi HSBC’nin yöneticilerinden Béatrice Collot, kısa süre önce Fransa’daki L’Usine Digitale’e konuştu. Collot verdiği bu röportaj sırasında Blockchain, yapay zeka, nesnelerin interneti gibi çeşitli konular hakkında konuştu.

Collot, Blockchain teknolojisinin yapısı sayesinde finans sektöründeki kişi ve kurumları bir araya getirebileceğini, finans sektörünü daha “şeffaf” hale getirebileceğini düşünüyor.

Collot Blockchain teknolojisinin ticaret finansı başlığı altındaki iki ana kategoride büyük faydalar sağlayabileceğini söylüyor: Bankaları ve tedarikçileri kapsayan finansal ekosistem ve tedarik zinciri ekosistemi:

“Blockchain teknolojisi özellikle şeffaflık ve hız konularında avantajlar sunuyor. Dolayısıyla bu teknoloji yalnızca güvenik düzeyini artırıp zamandan tasarruf ettirmekle kalmayacak, paradan da tasarruf ettirecek.”

Collot Blockchain teknolojisinin birbirinden farklı avantajlara sahip olduğunu ancak bunların henüz günlük hayata yansımadıklarını belirtiyor. Collot tarafından yapılan açıklamalara göre Blockchain hala “yeni” sayılabilecek bir teknoloji ve henüz geniş kitlelerce kullanılmıyor.

HSBC’nin yöneticilerinden Collot, özellikle Ethereum, R3 tarafından desteklenen Corda ve IBM tarafından desteklenen Hyperledger platformlarını takip ettiğini söylüyor. Collot, günümüzde “belki de yüzlerce farklı” Blockchain platformu olduğunu, önümüzdeki on yıl içerisinde ise bu sayının belki de “bire” düşebileceğini belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment