Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Güney Kore İçerisindeki Kripto Para Borsaları Ayı Piyasasına Dayanmakta Güçlük Çekiyor

Yerel bir haber kaynağı Blockinpress tarafından aktarılan bilgilere göre, Güney Kore içerisindeki kripto para borsaları yaklaşık 14 aydır devam eden düzeltme ve fiyat düşüşüne ayak uydurma konusunda zorluk çekmekte.

2018 yılının Ocak ayından beri kripto para borsa piyasası hacim konusunda ciddi bir düşüş yaşadı ve Bitcoin, Ethereum gibi önde gelen kripto para birimleri bile %70 ile %90 arasında fiyat düşüşü yaşadı. Kripto para piyasasının toplam hacmi bir zamanlar yüz milyarlarca dolar değere sahipken, artık 100 milyar dolar üzerinde durmak için bile ciddi bir efor sarf etmesi gerekmekte.

Blockinpress kaynağının aktardıklarına göre ise Bithumb ve Korbit gibi önde gelen kripto para borsaları da ciddi eleman çıkarmaları ile kemer sıkma politikasına gidebilir. Korbit ile Bithumb kripto para borsalarının şuan için çalışanlara ”gönüllü istifa” teklifi sunduğu kuliste konuşulan konulardan birisi konumunda. İlgili haber kaynağına konuşan ve ismini vermek istemeyen piyasanın içinden birisi, kripto para kışının özellikle yerel piyasayı çok sert etkilediğini ve bunun Japonya, İsviçre ve ABD içerisindeki durumdan çok daha kötü olduğunu vurguladı.

Bithumb, UPbit, Korbit, Gopax gibi ülkenin önde gelen kripto para borsaları, nispeten daha küçük olanlara göre daha iyi performans gösterse de, bu durum eninde sonunda büyük borsaların da ciddi sıkıntılar yaşamasına yol açabilir. Kripto para borsalarının yanı sıra küresel çapta Bitmain gibi madencilik firmaları da ciddi işten çıkarmalarla gündeme gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment