Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

‘Kripto Vadisi’ Birliği Başkanı: İsviçre Blockchain Yatırımcılarına ‘Açık’ ve Onlar İçin ‘Kolay’ Olmalı!

İsviçre’nin Kripto Para Vadisi Birliğinin (CVA)  yeni seçilen başkanı Daniel Haudenschild, kripto para ayı piyasasının İsviçre’nin küresel blockchain merkezi olarak elde ettiği konuma zarar verdiğini açıkladı. Yeni başkan İsviçre’nin önde gelen yerel medya kanallarından Swissinfo ile 4 Şubat tarihinde yaptığı röportajda önemli açıklamalara değindi.

31 Ocak tarihinde başkanlık koltuğunu devralan Haudenschild, röportaja ilk olarak ”İsviçre’nin diğer ülkelere kıyasla geride kalmasını engellemek” için çeşitli departmanlarda iyileştirme yapma amacında olduğunu vurgulayarak başladı. Diğer ülkelerdeki yatırımcıları ve girişimcileri kendi ülkelerindeki blockchain projelerine çekmek istediklerini belirten başkan, yaşanan ayı piyasasının blockchain konulu yatırımlarda ”milyarlarca franklık sermaye boşluğu” oluşturduğunu vurguladı.

Fonlama bulunamadığı için mükemmel fikirlerin bile rafa kaldırıldığını açıklayan Haudenschild, yatırımcıları tekrardan çekmenin yollarını bularak raftaki projelerin kullanıma geçirilmesi gerektiğini aktardı. CVA’nın yeni başkanı bunun yanı sıra kurumun İsviçre parlamentosu içerisinde ve genel olarak ülkede lobicilik yapmayı bıraktığını ve buna bağlı olarak vadiye girişimcileri, yetenekleri ve risk sermayedarlarını çekmeyi de kestiklerini açıkladı. CVA’nın, Blockchain girişimleri için İsviçre içerisinde işletme açılacak ve yatırım yapılacak en iyi konum haline getirilmesi gerektiğini belirten başkan, birçok risk sermayedarının blockchain yatırımı konusunda Londra, Amsterdam ve Berlin’e geçiş yaptığını ifade etti.

Bunun yanı sıra Malta ve Jersey gibi ada ülkelerinin blockchain projelerini hayata geçirmek için daha iyi regülasyonlara sahip olduğunu da aktaran Haudenschild, Avustralya ve Lihtenştayn gibi ülkelerin de bu konuda ilerleme kat ettiğini aktardı. Bilindiği üzre kendisi başkanlığa geçiş yapmadan önce İsviçre hükümetine bağlı Swisscom telekomünikasyon firmasındaki CEO’luk görevinden istifa etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment