Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Büyük Beş Kripto Para Borsasının Toplamı, JP Morgan’In Yüzde 1’i Bile Etmiyor!

Hacken System isimli araştırma firmasının kripto para borsalarını temel alan yeni bir raporuna göre, JP Morgan ve Bank of America gibi geleneksel finans odaklı bankalar daha başlangıç evresinde olan kripto para piyasasının borsalarını adeta ezip geçmekte.

Kripto para piyasasının bankaları gibi görülen borsalar, traderlar, yatırımcılar, projeler ve hisse sahipleri arasında bir aracı olması ile hem eleştirilmekte hem de avantajları sayesinde övülmekte. Ancak kripto para borsalarının hacim olarak geleneksel bankalardan küçük olması, aslında kripto para piyasalarında yaşanan manipülasyonun da aynı oranda küçük olduğunu göstermekte. Hacken System’in yeni yaptığı araştırma da bunun adeta canlı kanlı kanıtı olarak gösterilebilir.

Özellikle 2017 yılının boğa döneminde küresel finansın önemli birer parçası haline gelen kripto para borsaları, eldeki verilere göre yine de küresel finans içerisinde oldukça küçük kurumlar olarak göze çarpmakta.

Dünyanın en büyük kripto para borsaları olarak bilinen Coinbase, Binance, Huobi Global, Bitfinex ve Kraken gibi kurumların toplam değerlerini topladığımızda, elde edilen oran JP Morgan’ın toplam varlığının %1’ine bile denk düşmüyor. Borsaların cüzdanlarında bulunan varlıkların hacmi, yukarıdaki grafikten de görülebileceği üzre inanılmaz düşük seviyelerde kalmakta. Bu durum manipülasyonun geleneksel bankalara kıyasla daha düşük olabileceğini kanıtlarken, bir yandan da endüstrinin ne denli yeni olduğunu gözler önüne sermekte.

Bu rakamlar milyarca dolarlık diğer bankalara göre kötümser gözükse de, sektörün yeni olduğu ve gelişmeye devam ettiği unutulmamalı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment