Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FBI, Bitconnect Soruşturmasını Derinleştirmeye Karar Verdi!

Federal Soruşturma Bürosu veya daha bilinen adıyla FBI, kripto para dünyasında yaşanan en büyük dolandırıcılıklardan birisi olarak tarihe geçmiş Bitconnect‘in mağdurları ile konuşmak istiyor.

Bitconnect projesi yaptığı vurgun ile şu sıralar kripto para topluluğunda dolandırıcılık ile eş anlamlı bir kelime haline geldi. Bir zamanlar en büyük kripto para birimlerinden birisi olan Bitconnect, çöküşünden sonra yüzlerce hatta binlerce insanı mağdur etti.

İlk olarak 2016 yılının Aralık ayında bir ICO olarak piyasaya çıkan Bitconnect, açık kaynaklı bir kripto para birimi ve yüksek getirili bir yatırım olarak lanse ediliyordu. Firma, en büyük yatırımcılarına %40 ve üzeri gelir vereceğini vaat etti ve birçok kişi ta bu pazarlama taktiğinden beri şüphelerini dile getirdi ancak küçük çaplı yatırımcılar ne yazık ki onları dinlemedi. Daha sonra 2018 yılının Ocak ayı gibi hizmetlerini durduran Bitconnect, şu sıralar hala soruşturmanın devam etmesi ile gündemde yer alabilmekte.

Konuyu sosyal medyaya taşıyan bir kullanıcı, FBI’nin olaya dahil olması ile söz konusu ponzi yapısının reklamını yapan YouTube kullanıcılarının ve bloggerlarınd a başının belaya girebileceğini vurguladı. Eğer FBI gerçekten de elini buraya atmakta kararlıysa, önümüzdeki günlerde BitConnect hakkında yeni haberler de gelebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment