Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Büyük Beşinci Kripto Para Borsası Bithumb, Üyelik Kayıtlarını Tekrar Kullanıma Açmayı Planlıyor

29 Ağustos tarihinde Yonhap News isimli yerel bir haber kaynağının bildirdiğine göre, ticari hacme göre Güney Kore‘nin en büyük ikinci kripto para borsası olarak görülen Bithumb, bir ay civarında süren dondurma işlemi sonrası, yeni üyelik alımlarını tekrar kullanıma almayı planlıyor.

Borsanın bankacılık ortağı olan Nonghyup Bank‘ın sözcüsünün yaptığı açıklamalara göre, Bithumb tekrardan banka desteği elde edebilmek için Güney Kore hükümetinin yasaları tarafından şart koşulan spesifik unsurlara %100 uyum sağlayacak.

Nonghyup daha önce Temmuz ayının sonunda Bithumb’a sağladığı hizmetleri askıya almıştı. Söz konusu askıya alma işleminin Bithumb platformunda o tarihten bir ay önce gerçekleşen 17 milyon dolarlık hacklenme olayı yüzünden yapıldığı da söylentiler arasında yer almakta.

Banka sözcüsü konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

”Yatırımcı farklılarını farklı bir yerde tutmaya karar verdik ve bunun yanı sıra herhangi bir faiz veya depozito kabul etmeyeceğiz.”

Ocak ayında Güney Kore kripto para borsaları için çok çeşitli yeni kurallar getirmişti ki bunların arasında yabancı ülke vatandaşlarının yerli kripto para borsalarını kullanmaktan men edilmesi ve bütün traderların borsa hesaplarına kendi ‘gerçek isimlerinin’ geçtiği banka hesaplarını eklemeleri yer almaktaydı. Yabancı yatırımcıların Kore borsalarını kullanmaktan men edilmesinin temel sebebi ise Güney Kore bölgesindeki kripto para piyasası fiyat ortalamalarının küresel piyasaya kıyasla daha düşük olması ve yabancı yatırımcıların bunu fırsata çevirmesi olarak biliniyor.

Bithumb’ın söz konusu duyuruyu 30 Ağustos tarihinde yapılacağı konuşulsa da, piyasalar şimdiden bu habere tepki vermeye başladı. Bithumb içerisindek BTC/KRW hacmi 27-28 ağustosa kıyasla son 24 saat içerisinde %70 civarında artış gösterdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment