Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyaca Ünlü Risk Sermayesi Firması Andreessen Horowitz Bir Blockchain Startup’ına Yatırım Yaptı

Daha önce Twitter, Facebook, Foursquare, Groupon, Skype, Instagram, Airbnb ve Zynga gibi dünyaca ünlü platformlara yatırım yapmış ve bugüne kadar neredeyse yaptığı her yatırımla kazançlı çıkmış olan ABD menşeli Andreessen Horowitz firması, bir blockchain firmasına yatırım yaptığını açıkladı.

”Dünya Bilgisayarı” olarak da anılan Dfinity isimli blockchain startup platformu, diğer yatırımcıların yanı sıra Polychain Capital ve Andreessen Horowitz gibi ünlü firmalardan da yatırım topladı. Dfinity kurucusu Dominic Williams‘ın yaptığı açıklamaya göre, firma fonlamadan topladığı yatırımı daha fazla eleman almak ve diğer girişimleri finanse etmek için kullanacak. Dfinity platformunun temel hedefi ise şu an bulut hizmeti sunan diğer sektör devlerini tahtından etmek. Kurucunun yaptığı açıklamalara göre firma merkeziyetsiz bir bulut işlemci ağı kurmayı planlamakta.

Silikon Vadisi içerisinde neredeyse her hafta blockchain konulu bir startup firması ortaya çıkıyor olsa da, Dfinity sektör içerisinde parlayan firmalardan bir tanesi durumunda. Bazı piyasa uzmanları Dfinity’nin ileride bir gün Amazon Web Services platformuna rakip olacağını düşünmekte.

Ancak Dfinity’nin işi pek kolay olmayacak çünkü giriş yapmaya çalıştığı sektörde Amazon’un yanı sıra Microsoft ve Salesforce gibi devler de bulunmakta. Andreessen Horowitz ortaklarından Chris Dixon, CNBC’ye yaptığı açıklamalarda Dfinity’nin şu an erken aşamalardan birisinde olmasına rağmen bulut alanında çok büyük yerlere gelebileceğine inandığını belirtti.

Dixon şu an blockchain’in karşılaştığı en temel sorunlardan birisinin ölçeklenebilirlik veya büyüyen ağa destek olabilme olduğunu düşünmekte ve Dfinity’nin bunu çözeceğinden de bir hayli emin.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment