Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şeriat Sertifikası Bulunan Kripto Para Borsası Gözünü Malta’ya Çevirdi, İslam Dünyası Kripto’ya Isınıyor

Blockchain ve kripto para birimleri konusunda kendini adeta yeni bir dünya haline getiren Malta, dünyanın en önde gelen kripto para borsalarını ülkeye çekmesinin ardından girişimlerine hiç durmadan devam etmekte.

Şeriat ile uyumlu nadir blockchain/kripto para girişimlerinden olan yeni bir kripto para borsası, firmanın CEO’sunun yaptığı açıklamalara göre İslami ülkelerden bu yönde gelen talep üzerine alt yapısını büyütmeyi ve başka bölgelere de açılmayı planlıyor.

Huulk isimli ‘İslami’ kripto para borsası, Malta’da hizmet verebilmek için gerekli olan ‘dijital borsa’ lisansına başvurdu ve CEO Ibrahim Mohammed‘in yaptığı açıklamaya göre önümüzdeki haftalarda bir kaç Avrupalı kripto para borsası ile ortaklık yapmayı planlamakta.

İslami Finans konusunda uzmanlığı bulunan ve CCN kaynağına açıklamalarda bulunan bir analist, bu olayın Müslümanların kripto para ve blockchain teknolojilerine karşı olan tutumları açısından kilit öneme sahip olduğunu düşünüyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında Stellar Lumens de Şeriat sertifikası alan ilk kripto para birimi olmuştu. Stellar Lumens söz konusu haber sonrası Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya ve Malezya gibi ülkelerde kullanım açısından sağlam bir artış yakalamıştı.

CCN’e konuşan uzman Huulk’un Binance gibi önemli borsalardan birisine yanaşıp ortaklık kurduktan sonra, İslam finans dünyasını kripto para birimlerine ısıtmaya çalışacağını düşünüyor. İslam finans dünyası sahip olduğu milyar dolarlık yatırım potansiyeli yüzünden, kripto para sektörü için çok büyük bir değere sahip.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment