Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong Blockchain Profesyonellerini Bölgeye Çekmenin Peşinde

Hong Kong yeni uygulamaya koyduğu yeni göçmen politikası çerçevesinde, Blockchain konusunda uzmanlığa sahip kişiler için bölgenin kapılarını ardına kadar araladı.

Bu hafta, Hong Kong hükümeti bu güne kadar hiç yapmadığı ”Kaliteli Kişileri Çekmek İçin Yetenek Listesi’‘ isimli bildirisini yayınladı. Listede yer alan ve özellikle aranan 11 meslek grubu arasında ”dağıtık defter teknolojileri” adı altında blockchain profesyonelleri de aranmakta. Bunun yanı sıra yapay zeka, veri mühendisliği, robotik, biometrik ve endüstriyel/kimyasal mühendislik gibi uzmanlık alanlarında da personel aranmakta.

Hükümet söz konusu program ile Hong Kong’un Kaliteli Göçmen Giriş Şeması (QMAS) isimli programı geliştirmeyi hedeflemekte.

Hong Kong’un İnsan Kaynakları Planlama Komisyonu başkanı Matthew Cheung Kin-chung konu hakkında şunları ifade etti:

”Hong Kong dünyanın dört bir yanından önemli yeteneklere, bilgiye ve burada çalışabilecek tecrübeye sahip yetenekleri karşılamaktan onur duyuyor ve onların kendi kariyerlerini daha fazla geliştirmelerini dört gözle bekliyor.”

2006 yılında kurulan ve bir kaç istisna dışında 18 yaşının üzerindeki bütün ülke vatandaşları için açık olan QMAS, ”Hong Kong’un ekonomik rekabet yeteneğini geliştirebilecek” 1000’in üzerinde başarılı ‘yetenek’ kapmayı başardı.

Başvuru yapmak isteyen katılımcıların başvurmak istedikleri alana özel tasarlanmış bir test olan ”Başarı Odaklı Puan Testi” ve bunun yanı sıra ”Genel Puan Testi” isimli iki teste girmesi gerekmekte. Söz konusu testleri başarılı bir şekilde geçen adaylar sözlü mülakat gibi adımlarla süreci daha da ileri götürüp daha sonra Hong Kong içerisinde oturma izni almaya kadar hak elde edebiliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment