Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Büyük DEX Uniswap Kısa Süreli Kesintinin Ardından Yeniden Aktif

En büyük merkeziyetsiz kripto para borsası (DEX) Uniswap bazı kullanıcılar tarafından kısa süreliğine erişim problemleri yaşandı. Geliştirici ekip sorunun kaynağını ve çözüldüğünü bildirdi.

Uniswap’ın web sitesi kullanıcıların çoğunluğu için erişilebilir durumda olmaya devam etse de bazı kullanıcılar siteyi görüntülemekte kısa süreliğine sorun yaşadı. Yaklaşık 4 saat boyunca sitedeki aksaklık giderilemezken geliştirici ekip tarafından resmi Discord kanalı üzerinden sorunun internet altyapı sağlayıcı Cloudflare‘daki bir yönlendirme hatası kaynaklı olduğu belirtildi.

Geliştirici ekip TSİ 13.56 itibariyle siteye erişimde sorun yaşayan kullanıcılar için alternatif IPFS bağlantılarını paylaştı. Daha sonrasında ise 14.55 itibariyle sorunun çözüldüğünü ve erişmekte hala sorun yaşayan kişilerin geliştirici ekiple bağlantıya geçebileceğini duyurdu.

Aksaklıktan etkilenen kullanıcıların tam olarak sayısı bilinmese de Uniswap üzerinden alınan hacim verilerinin son 24 saatte %8’in üzerinde artış göstermesi ve günlük ortalamasına yakın olması sebebiyle oldukça küçük bir kullanıcı kitlesinin etkilendiği tahmin ediliyor.

Cloudflare’in geçmişte Bitfinex, OKX ve yakın zamanda iflasını açıklamış kripto para borsası FTX’te de benzer sorunlara yol açtığı biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!