Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Eski Kripto Para Borsası BTCC Haziran Ayında Yeni Platformunu Çıkarıyor

En eski kripto para borsalarından birisi olan BTCC, Haziran ayında platformun yeni bir versiyonunu piyasaya sürme planlarını açıkladı. BTC China adıyla tanınan kripto para borsası uluslararası kripto ticaretini mümkün kılmak adına bir borsa açmayı düşünüyor. Doğal olarak şirket artık kısıtlayıcı Çin sınırları içerisinde bulunmamakta. Bunun aksine şirket merkezi, kripto yatırımlarını ve işletmelerini tabiri caizse çiçekler ile karşılayan Hong Kong içerisinde yer almakta.

Yapılan resmi açıklamada şirketin, dünya çapında milyonlarca kullanıcıya en güvenilir, kullanışlı ve saygın dijital varlık hizmetlerini sunmak için yedi yıldan fazla gerçekleştirdiği sürekli çalışmasından ve bunun getirdiği tecrübeden faydalanacağı açıklamasına da yer veriliyor.

Yapılan duyuruda yeni platformun ilk piyasaya çıkış tarihinde BTC, ETH, BCH ve LTC gibi ticari eşler olacağı ancak ilerleyen tarihlerde kullanıcıların taleplerini karşılamak adına yeni kripto para birimleri ve ticari eşleşmeleri ekleneceği bildiriliyor. BTCC, kripto para birimlerinin dünya sahnesine çıktığı ilk günden beri baya kalabalık olan kripto para borsaları kategorisinden daha fazla müşteri çekebilmek için ilk üç ay yapılan işlemlerden hiçbir işlem ücreti almayacağını belirtti;

Şirket buna ek olarak teknolojik olarak gelişmiş ve ”son teknoloji” ticaret platformu ile müşteri çekmeye çalışıyor:

”Teknolojik gelişme açısından bizim kripto para borsamız çok tabakalı, çok kümeli sistemi ile beraber optimize edilmiş ve yüksek hızlı hafızaya sahip işlem motoruna da sahip. Bu sebeple yapmak istediğiniz işlemleri son teknoloji bir sistem üzerinde yapabileceksiniz.”

BTCC buna ek olarak güvenlik unsurunu çok ciddiye alıyor ve daha önce hiç böyle bir açık vermedikleri için kendileri ile gurur duyduklarını ifade ediyorlar. Çevrimdışı soğuk cüzdanlar ve şifrelenmiş SSL trafiği, modernize edilmiş yeni kripto para borsa projesinin bir parçası olarak sunulacak.

Puan ve referans sistemi gibi bir çok ek bonus da şu an için sunulan seçenekler arasında yer alıyor:

”Puanlar bütün müşterilerimizin kapabilmesi için meydanda! Platforma kullanıcı getirmek, doğrulamak, para yatırmak ve bunun gibi bir çok aktivite size puan kazanmanız için fırsatlar sunacak. Yeni puan ve ödül sistemimiz size BTCC Pool ve Mobi cüzdanı da dahil bütün BTCC ekosistemi içerisinde kullanabileceğiniz maddi ve somut faydalar sağlayacak.”

BTCC’nin Binance gibi diğer büyük kripto para borsasının tekliflerini taklit edip ilk dijital para arzı bittikten sonra işlem ücretlerini düşürmek için kendi token’ini üretmesi durumuna da büyük ihtimalle olacak gözüyle bakılıyor.

BTCC 2011 yılında Çin’de kurulmuştu ve 2017 Eylül ayında kapanana kadar dünyanın en eski kripto para borsası olma unvanını korumuştu. Borsanın kapanma sebebi ise Çin içerisinde yaşanan büyük kısıtlayıcı engellerden kaynaklanmaktaydı.  BTCC, Huobi ve OKEx ile birlikte Çin’in en büyük üç kripto para borsası olarak gösteriliyordu ki daha sonra bu ikisi de sırasıyla daha ılımlı bir kripto para ortamı sunan Hong Kong ve Singapur‘a taşınmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment