Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Hükumet Analizi: Blockchain Projeleri 15 Ayda Beşikten Mezara Gidiyor

28 Mayıs tarihinde yayınlanan Çin hükumet analiz raporuna göre, ortalama bir blockchain projesinin yaşam süresi 1.22 yıl sürüyor.

Guizhou’da yapılan China International Big Data Industry Expo 2018‘de konuşan China Academy of Information and Communications Technology (CAICT) yetkilisi He Baohong, hayata geçirilen blockchain projelerinden sadece %8‘inin hala hayatta olduğunu ifade etti.

He Baohong bu bilgileri, CAICT’in blockchain endüstrisi trendlerini konu alan raporu gereğince halka duyurdu.

CAICT direkt olarak Çin hükumetine bağlı Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) tarafından kontrol edilen bilimsel araştırma enstitüsü konumunda olan bir kurum.

Yerel bir haber kaynağı China Money Network’ün (CMN) aktardıklarına göre CAICT’in devam edeceğini düşündüğü trendler arasında, ”veri ve varlık akışının entegrasyonunu arttırmak”, ve ”dijital varlıkların büyüme hızının arttırılması” yer alıyor.

Ancak He’ye göre blockchain tabanlı çalışmalar için olay vur kaçtan ibaret.

”Bu projeler çok hızlı geliyor ve aynı hızla ölüyor. Bu şartlar altında hükumetler küresel bir çapta birleştirilmiş standartlar oluşturmalı ki blockchain projelerinin gerçek-hayata dair başarı elde etmesini ve uzun soluklu olmasını sağlayabilsinler.”

Pekin blockchain ve kripto para teknolojilerin  anlama konularında hala aktif olarak çaba sarf etmekte. Bu ayın başlarında 28 kripto para birimi için ilk resmi sıralamasını yayınlamıştı. 

He, tahmin edilebilir bir şekilde Çin’in kendi blockchain olanakları konusunda gayet iyimser bir izlenime sahip.

”Çin içerisinde doğrulanabilir blockchain programları kurduk ve neredeyse 200 özel kurum bize katılmak için istekte bulundu.”

Bu blockchain teknolojisinin ve endüstrinin daha şeffaf ve açık bir hal almasını sağlayacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment