Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya Haczettiği Kripto Para Birimlerini Milyonlarca Avro’ya Sattı

Yerel haber kaynağı olan Der Tagesspiegel’in 28 Mayıs tarihli haberine göre, Almanya’nın Bavyera Federal Eyaleti haczedilen kripto para birimlerini  12 milyon avro‘ya sattı. Bu satış yasal Alman tarihindeki en büyük miktar.

Satışın içerisinde 1312 Bitcoin, 1399 Bitcoin Cash, 1312 Bitcoin Gold ve 220 Ethereum’un yanı sıra önemli bir kaç kripto para birimi daha bulunuyor. Suçla ilgili işlemler sırasında ele geçirilen veya haczedilen kripto para birimleri iki aylık bir süre içerisinde 1.600 bireysel işlem yapılarak satıldı. Savcılık konu hakkında şunları ifade etti:

”Bütün kripto para birimleri fiyatlarındaki yüksek dalgalanma veya tamamen ziyan olma riski ile karşı karşıya olduğundan, Bayern Central Cybercrime Office acil bir satış emri verdi.”

Elde edilen miktarın büyük bir kısmı sadece bir kaç kuruş gibi bir ödeme karşılığında yasa dışı bir şekilde 200.000 e-kitap ve sesli kitap hizmeti sunan ”Lesen und Lauschen” online platformuna karşı başlatılan cezai kovuşturma sırasında ele geçirilmiş. Der Tagesspiegel’e göre en azından 30.000 insan bu platformu kullanmış. Site yöneticileri geçen senenin Haziran ayında Bayern Central Cybercrime Office yetkilileri tarafından tutuklanmışlar ve site de gene aynı yetkililer tarafından yasaklanmıştı.

Cezai kovuşturma sonunda haczedilen varlıkların açık arttırma ile satışı dünya çapında uygulanan bir yöntem. Almanya kripto para satışından 14 milyon dolara yakın bir miktar elde ederken ABD ocak ayında yaptığı kamusal ve cezai kovuşturma kapsamında elde ettiği 3,812 BTC’yi elden çıkartarak 40 milyon doların üzerinde bir miktar elde etmişti.

Geçen sene Bulgar polis kuvvetleri yozlaşmış gümrük yetkililerini işe alan organize bir suç örgütünü yakalayarak 213,519 BTC elde etmişti. Bu tutuklanmanın yapıldığı sırada elde edilen BTC’nin değeri yaklaşık olarak 3,3 milyar dolar civarındaydı ki bu Bulgaristan hükumetinin ulusal borcunun 5’te 1’ini ödemeye yetiyordu. Bugün ise aynı miktar 1.5 milyar dolar civarında. Basın saatine göre BTC’nin birim fiyatı 7,122 dolar civarında dalgalanmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment