Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

25 Milyon $ Değerinde Bitcoin Açık Arttırmada

Amerika Birleşik Devletleri Kolluk Kuvvetleri, federal suç düzeyinde, sivil ya da idari olmak üzere çeşitli vakalardan ele geçirilen yaklaşık 2,170 Bitcoin’i açık arttırmayla satacağını 5 Mart”ta düzenlenen bir basın açıklamasıyla duyurdu.

19 Mart 2018‘de gerçekleşecek olan açık arttırma sabah 08.00 (EDT) ile öğlen 14.00 (EDT) saatleri arasında sürecek. Katılmayı hedefleyen teklifçilerin kayıt olma için konan koşulları 14 Mart günü öğlen saatlerine kadar karşılayarak 200,000 $ depozito ücretini ödemeleri gerekiyor.

Bitcoinler 14 farklı blok halinde teklife açılacak, bu bloklar: 2 tane 500 BTC’lik, 11 tane 100 BTC’lik ve 70 BTC’ye yakın bir blok şeklinde olacak. Kazanan teklifçiler açık arttırmayla aynı gün içerisinde özel olarak bilgilendirilecek.

Bitcoinlerin ele geçirildiği vakaların çeşitlerinin listesi ABD Kolluk Kuvvetleri Hizmetleri’nin websitesinde resmi bir bildirge şeklinde yayınlandı. Listelenen vakalar arasında 2015 yılında 800,000 $ değerinde Bitcoin çalmaktan hükum giyen gizli servis ajanı Shaun Bridges‘inki de bulunuyor.

ABD Kolluk Kuvvetleri Hizmetleri daha önce de sivil ve kriminal işlemlerden ele geçirilen Bitcoinlerin toplamını açık arttırmaya sunmuştu. 22 Ocak 2018‘de gerçekleşen bu açık arttırmayla kurum, o günün borsa değerleriyle yaklaşık 40 Milyon $ eden 3,813 BTC’nin satışını gerçekleştirdi.

Bu yıldan önce gerçekleşen ve ele geçirilen Bitcoinlerin satıldığı en son ABD Kolluk Kuvvetleri açık artırması 2016 yılının Ağustos ayında 2,700 BTC’nin elden çıkarılmasını sağlamıştı. O zamanın hesaplanan piyasa değeriyle yaklaşık 1,6 Milyon $ ediyordu.

Ele geçirilen kripto türünden varlıkların satıldığı devlet açık arttırmaları şu ana kadar Ukrayna, Güney Kore ve Avustralya‘da da yapılarak dünya geneline yayılmış bulunmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment