Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En İyi İşletme Fakültelerinde Bitcoin ve Kripto Para Dersleri Veriliyor

Dünyanın önde gelen işletme okulları da Blockchain kervanına ve furyasına katılırken, bu okullar da artık Bitcoin ve Blockchain ile alakalı derslerin verileceği kaydedildi.

Bu okullarda artık Bitcoin, kripto para ve blockchain temelli master programlarının olacağı açıklanırken, öğrencilerin ve yatırımcıların yoğun talebi nedeniyle okulların böylesi bir şeyi gündeme aldıkları açıklandı.

Pennsylvania Üniversitesi’nde çalışan professör Kevin Werbach’ın yakın dönemde okulda, ”Blockchain, Kripto Para ve Dağıtık Kaldıraç Teknolojisi’ isimli bir ders vereceği belirtildi. Konuyla ilgili konuşan Werbach, şunları söyledi:

”Sanırım artık bu tarz bir şeyi gelecek nesillere öğretmeninin ve onları bu konuda bilinçlendirmenin zamanı gelmişti. Bu teknoloji, ekonomide gelecek yıllara damgasını  vuracak bir fenomen olacak. Biz de, diğer okulların önüne geçerek; mezunlarımızı bu konuda donanımlı yetiştirip, onların ön plana çıkmasını sağlamayı amaçlıyoruz.”

Bu opsiyonu öğrencilerine sunan sadece Pennsylvania Üniversitesi değil. Aynı zamanda Stanford Üniversitesi de 2018 yılının Mayıs ayında başlayacak bir kripto para dersi verecek. Konuyla ilgili konuşan ikinci yıl master öğrencisi Itamar Orr, okuldaki artan konu skalasının kendileri için çok güzel bir gelişme olduğunu belirterek şunları söyledi:

”Birçoğumuz iş görüşmesi yaptığımız esnada Blockchain ile alakalı sorularla karşılaşıyor ve bu konu hakkında konuşmak durumunda kalıyoruz. Bu sebeple bunun öğretilmesi gayet mantıklı bir hamle. Bu size iş yaşantısında bir artı kazandırıyor ve aynı zamanda ekstra bir bilgi alanı yaratıyor.”

Özellikle son dönemde, kripto paraların bilinirliğinin giderek artması ile  birlikte, birçok firma iş alımında Blockchain ve Bitcoin ile ilgili sorular sorarken, birçok iş verenin trendlere hakim insanlar ile çalışmak istediği de biliniyor.

Artan İlginin Esas Sebebi Bitcoin Fiyatları

Stanford İşletme Fakültesi’nde profesör olan ve aynı zamanda Ripple’da yönetim kurulu üyesi olarak çalışan Susan Athey’e göre ise, okulların böylesi dersleri gündeme almalarının altında yatan ana sebeplerden biri de, Bitcoin’in 2017 yılında fiyat bazında yaptığı büyük sıçrama.

Athey, şu ifadeleri kullandı:

”Bitcoin’in fiyatlarındaki inanılmaz artık herkesi merak içinde bıraktı. İnsanlar hep, bu nasıl olabilir, sorusunu sordu. Elbette ki böylesi bir şey heyecan vericidir ve sektörün büyük ilgi çekmesini sağladı. İnsanlar da bunun ne olduğuna ve nasıl işlediğine dair fikir sahibi olmak için, araştırmaya başladılar.”

Yine konuyla ilgili fikirlerini belirten NASDAQ eski başkanı ve şimdinin Georgetown İşletme Fakültesi dekanı John Jacobs, Wall Street’teki iş verenlerin çoğunun, işe alacakları kişinin Bitcoin ve kripto para konusunda yetkin olmasını istediklerini belirtti. Jacobs, aynı zamanda okullarda sıklığı artan Blokchain ve Bitcoin derslerinin pazardaki artan talebe bağlı olarak önemli olacağını belirtti. Jacobs, şöyle konuştu:

”Birçok iş verenden sürekli telefon alıyorum. Onlarla konuştuğumda anladığım şey, artık onlar da Bitcoin ve Blockchain konusunda kendini eğitmiş kişiler ile çalışmak istiyorlar. Bu tarz programlar da öğrencilerin buna daha hazırlıklı olmasını sağlıyor. Bizler, böylesi eğitimleri vererek öğrencilerimizi geleceğin bilgisi ile donatıyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment