Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’den Kripto Para Düzenlemelerine Yönelik 3 Bankaya Denetleme

Güney Kore Finansal Piyasa Düzenleyicileri, 3 yerli bankayı denetleyeceğini açıkladı.

Ülkede geçen aylarda, kripto para borsalarındaki para aklama olaylarını önlemek için yeni kanunlar çıkartılmıştı. Şimdi de bankalar denetlenerek, bu yeni kanunların uygulanıp uygulamadığı kontrol edilecek.

Pazartesi yapılan açıklamaya göre, ülkenin Mali Hizmetler Komisyonu ve Mali İstihbarat Birimi, 19-25 Nisan aralığında 3 bankayı yerinde denetleyecek. Bankaların isimleri: NongHyup, KB Kookmin ve KEB Hana.

Bu yılın başlarında, Mali Hizmetler Komisyonu, yerli bankaların müşterilerine, kripto para borsalarında kullanmak için sanal ve anonim hesap açmalarını yasaklamıştı. Kurum bu şekilde kripto paralar üzerinden para aklama ve ülke dışına yasa dışı para akışını durdurmak istiyor.

O zamandan beri en az 6 banka, yeni uygulamaları kendi sistemlerine adapte etmeye çalışıyordu, bunlardan üçü de bu ayın sonunda denetlenecekler.

Bu 3 bankadan biri olan NongHyup, ülkedeki iki büyük kripto para borsası(Coinone ve Bithumb) için gerçek isimle doğrulama uygulamasını sürdürüyor.

Denetlemelerin ana odağı, bankaların yeni düzenlemelere uyup uymadıklarının kontrolü. Bunun için, gerçek isimle doğrulama yapıp yapmadıklarına, borsalardaki açılan hesap sayılarına ve yatırılan para miktarlarına bakılacak. Denetlemeler, Ocak ayında mali gözlemcilerin yaptığı incelemelerin devamı niteliğinde.

Açıklamanın sonunda Mali İstihbarat Birimi, şu an denetlemeye tabi tutulmayan kurumları da yeni düzenlemelere uymaları konusunda uyardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment