Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Bulut Teknolojileri Devi, Blockchain ve Kripto Para Çözümleri Geliştirdiğini Açıkladı

ABD menşeili bulut programlama devi Salesforce, üst yöneticilerinin kripto para ve Blockchain teknolojisine sıcak bakmaya başladığına ve yakında ‘Blockchain ve kripto para çözümleri’ sunabileceklerine dair ipuçları verdi.

2018 Sonuna Salesforce Kripto Para Mı Gelecek?

5 Nisan’da düzenlenen  TrailheaDX konferansında CEO Marc Benioff ile birlikte röportaj veren Salesforce kurucu ortağı Parker Harris, personelin şirketin yıl sonunda düzenlenecek Dreamforce konferansı için yeni teklifler hazırladıklarını açıkladı.

 

”Dreamforce aracılığıyla Salesforce için ve müşterilerimiz için Blockchain ve kripto para çözümleri üretebilmeyi umuyoruz. Bence bu herkes için heyecan verici bir konu.” dedi.

Geçen yıl 8.4 milyarın üzerinde gelir elde eden Salesforce için bu duyuru bir ilk olma niteliği taşıyor. Şirketin Blockchain ve kripto ile nasıl bir etkileşim içerisinde olacağına dair detayları açıklamayan Harris, planların lafta kalmadığını ve hayata geçirilebilir olduğunu belirtti.

”Nasıl olabileceğini ve potansiyelini görebiliyorum.” diye ekledi.

Bu inovasyonun fikir tohumları, 2018 Dünya Ekonomik Forumu sırasında Harris ile bir otelin barında karşılaşan ismi açıklanmamış bir yönetici tarafından atılmış. Organizasyon ilerici düşünceden ziyade Bitcoin karşıtı olmasıyla tanınsa da aynı vakitte düzenlenen bir kripto para konferansı bu tesadüfi karşılaşmaya vesile olmuş.

Hafta sonundan bu yana Salesforce’un planları beklenmedik şekilde gölgede kaldı çünkü Rockefeller ailesi mensubu başarılı VC şirketi Venrock, bölgede ticari büyümeyi teşvik etmek adına Blockchain startup şirketi CoinFund ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Bu da Rockefeller’ın kripto ve Blockchain yoluna attığı ilk somut adımı simgeliyor, öyle ki haberin yayılması bile Bitcoin trendinin yükselişe geçmesini sağladı. Yayın tarihi 9 Nisan itibariyle BTC 7000 doların üzerinde seyrediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment