Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Önce Soros, Şimdi De Rockefeller’ler Kripto Paraya Geçiyor

Raporlara inanacak olursak önce efsanevi yatırımcı George Soros’un kripto para birimine yatırım yaptığı tespit edildi. Şimdi ise Amerikalı bir aile Rockefellerler tarafından işletilen 3 milyar dolarlık bir girişim sermayesi şirketi olan Venrock  kripto paraya yatırım yaptı.

Önce  Soros, Şimdi Rockefeller’lerin 3 Milyar Dolarlık Firması Kripto Paraya Yatırım Yapıyor

Sınırlı bir risk sermayesi şirketi olan Venrock (*venture=girişim ve rock=Rockefeller’in kısaltmasının bir birleşimi), kripto para projelerine ve pazarlarına yöneliyor. Ünlü Rockefeller ailesinin bir yatırım aracı olarak bilinen firma, yaklaşık yarım asır önce kurulduğu günden bu yana odak noktası olarak teknoloji ve bilimi belirlemiş. Yatırım yaptığı şirketler, Intel ve Apple’dan AppNexus ve StrataCom’a kadar birçok şirket piyasada önde gelen firmaların bir listesi gibidir. Böyle olunca da kripto para yatırımını mantıklı bir ilerleme gibi görüyor.

Firma, kripto para piyasasını çok fazla hareket ettirecek gibi görünmese de, aile en azından Amerikalıların gözünde belli bir geçmişe sahip. Bu ailenin en bilinen yönü Standart Oil gibi 19 uncu yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyılın başlarında ortaya çıkmış, daha önce aile serveti ile duyulmamış olan aileye getirdiği servet ile katkıda bulunan ve aynı zamanda tekelleşmeye ilişkin Yüksek Mahkemenin kararına da konu olan bir şirkete sahip olmaları.  Ailenin holdingleri Eski Dünya Ticaret Merkezlerinden, Rockefeller İş Merkezine oradan Modern Sanat Müzesi olmak üzere çok büyük. Aile aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcılığı ile Senatörlük arasında kalan her türlü yüksek makamlarda hükümet etme görevinde de bulunmuş. Gerçekten de ailenin inanılmaz servetine kalıcı bir övgü olarak soyadları İngilizceye aşırı derecede zengin olma ile eşanlamlı olarak yerleşmiştir  

Coinfund ile Venrock Takımları

Venrock’dan David Pakman Fortune dergisine, “Piyasada çok fazla kripto para tüccarı var. Çok fazla kripto para karşılığı hedge fon var. Biz farklıyız. Aslında bize göre biraz daha risk sermayesi gibi görünüyor ”diyor. Pakman, Venrock’un özel olarak kripto para başlangıçlarına (startup) yönelik bir yatırımcı grubu olan Coinfund ile yaptığı ortaklıktan bahsetmekte. Pakman, “Biz aslında bir dizi farklı kripto para ekonomisi ve kripto tokenlı proje mimarileri oluşturmaya yönelik yatırım yapmaya devam eden bu ekiple ortaklık kurmak istedik” diye devam ediyor.

Coinfund, piyasada ilk para tekliflerinin (ICO’lar) yaygınlaşmasını sağlayacak Coinlist ve bir sohbet uygulaması olan Kik ile tanınıyor. Coinfund’dan Jake Brukhman,“Biz bu alanda çalışan ekibe rehberlik etmek, tavsiyelerde bulunmak ve destek vermek için yakın bir şekilde çalışıyoruz. Daha deneyimli kurucular ve daha geleneksel teknoloji şirketlerinin blockchaine girdiğini gördükçe, takımlar arasında benzersiz bir sinerji yaratmaya çalışıyoruz.

Pakman, Venrock’un kripto para alanında uzun vadede kalıcı olduğunu ve bu alandaki teknolojiyi dönüşüm yapacak bir şey olarak gördüğünü vurguluyor. Pakman Balancing the Ledger programında“Devletler, hükümetler ve kurumlar gibi kapı bekçileri kullanıcılardan kira veya ücreti tahsil etme eğilimindeler. Kripto para teknolojisinin gelişiminin yararı ise daha az sayıda bekçiye sahip olmamız. Risk sermayesinin bizzatihi kendisi de bir kapı bekçiliği endüstrisi ve onların da çözüldüğünü görmek isterim. Küçük bir grup insanın, hangi projelerden para toplayabileceğine ve bu proje ile işe girişip girişmeme kararını verebileceklerine inanmıyorum ”diyor.  

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment