Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

George Soros’un Kripto Paraya Yatırım Yapacağı Dedikoduları Dolaşıyor

Seksenlik milyoner George Soros’un kripto para ticaretine ilgi duyduğuna dair haberler dolaşıyor. Eğer bu haberler doğruysa, daha önce bitcoini bir balon ve diktatörlerin oyuncağı olarak adlandıran büyük patron için dikkate değer bir U dönüşü olacak.

Soros, Kripto Piyasalara Girmek İçin Göz Kırpıyor

87 yaşındaki George Soros’un en iyi yıllarının üzerinden çok zaman geçmiş olabilir, fakat hala zengin oligark denk getirdiğinde kar fırsatını kaçırmaz. Yatırım konusundaki bilgi birikimi ve tecrübesi teknoloji konusuna göre üç beş fırın önde olan George Soros ve Warren Buffet gibi üst düzey yatırım devleri geleneksel olarak kripto varlıklara yatırım yapma konusunu şüphecilikle karşılıyorlar. Neyse ki, blockchain teknolojisi hakkında doğuştan gelen bir bilgi birikimine sahip olmak kripto para pazarlarına katılmak için bir ön koşul değil: sadece riski ve karı hesaplama yeteneği bu iş yeterli. Hal böyle olunca da buna paralel olarak Bloomberg, George Soros’un kripto para alanına giriş yapmayı düşündüğünü bildiriyor.

Ailenin yatırım şirketi olan Soros Fon Yönetimi, 26 milyar dolar değerinde varlığa sahip ve bu sermayenin bir kısmını kripto para için ayırdığına inanılıyor. Bloomberg, Soros Fon Yönetimi’nde yatırımcı olan Adam Fisher’ın kripto para ticaretine devam etme onayı aldığını iddia ediyor. Eğer doğru çıkarsa, Aralık zirvesinden bu yana kripto para piyasasının üç kat düşmesi nedeniyle Soros’un piyasalara şimdi girmesi mantıklı olacak gibi gözüküyor.

Sekiz Milyar Dolarlık Adamın Yüzseksen Derece Dönüşü

Bitcoin’in yakın tarihi, kripto paraların hezimete uğrayacağını yazmış ancak daha sonra söylediği sözlerini yemek zorunda kalan bir çok kamu ünlü isimle doludur. Mesela Jamie Dimon’un bitcoin karşısındaki duruşu önemli ölçüde yumuşadı ve George Soros’un da ışığı gördüğü anlaşılıyor. Soros Ocak ayı gibi kısa süre önce bitcoin hakkında  “Şu anda [bitcoin] çoğunlukla vergi kaçakçılığı ve diktatörlükle yönetilen ülkelerdeki yöneticiler için yurt dışında zor günlerde kullanılmak üzere kullanılıyor” dedi. Ancak George Soros bu görüşünü koruyor olsa da, bu durum onu kendi amaçları için kripto paraya, yani kar getirecek bir işe yatırım yapmasını engellemez.

Soros, bitcoin hakkındaki düşüncelerini en son ifade ettiğinden beri kripto-para piyasaları % 41 düştü. Soros’un pazara giriş onaylansa bile, kısa vadede pazara herhangi bir destek sağlama olasılığı bulunmuyor. Yine de uzun vadede bu durum, yatırımcılardaki bitcoinin yükselme eğilimi göstereceği düşüncesinin daha fazla ağırlık kazanmasına sebep olur. George Soros bir dizi nedenden ötürü tartışmalı bir figür ancak yatırım söz konusu olduğunda nadiren yanlış yapar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment