Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Monero, Büyük Madencileri Engellemek İçin Hard Fork’u Devreye Soktu

Bu sabah gizlilik merkezli kripto para birimi monero, hard fork (mecburi çatallama) programını devreye soktu, ancak yayılmanın ne kadar başarılı olduğu hala belirsizliğini koruyor.

Blox.minexmr.com’un verilerine göre, 1546000 (Cuma günü 08.20 UTC) numaralı blokta, kripto para biriminin yazılım güncellemesi yayınlandı. Monero topluluğu, yükseltmenin tartışmalı niteliğinin kamuoyundaki benimseme seviyelerini gözlemlemek için sosyal medyada bir araya geldi.

Monero’da hard fork’lar sık olsa da, mevcut yükseltme, ağın yeni ortaya çıkan ASIC (tek işe odaklı tümleşik devre silikon çipi) madenciliği donanımlarından korunmasını amaçlayan yeni bir ortak algoritma sunması bakımından önemli.

Geçen ay donanım tedarikçisi Bitmain tarafından duyuruduğu üzere, monero’nun ASIC’leri reddetmesi, eski ASIC uyumlu yazılımı korumak isteyen monero klasik ve monero orijinal gibi birçok rakip kripto para biriminin oluşmasına yol açmıştı.

Monero topluluğu, bu nedene dayanarak benimsenme düzeyini ölçmek amacıyla çıktı seviyelerini, bir başka deyişle kripto para biriminin madende işlenme hızını gözlemlemeye başladı.

Çıktı seviyelerindeki dalgalanmalar, Reddit’teki monero alt başlığında bazı kaygılı tartışmalara neden oldu, ancak çekirdek geliştirici “hyc”, CoinDesk’e yaptığı açıklamada, “Ağın genel çıktı oranının nasıl yerleştiğini görmek için birkaç saatimiz olacak.” diye konuştu.

Buna ek olarak, monero meraklıları eski zinciri gözlemlemekte ve henüz geliştirilmesi gereken madencilik havuzlarının listelerini toplamakta.

Yeni güncelleme, monero’nun gizlilik aracını daha sağlam hale getirmek ve başka bir rakip, moneroV tarafından sunulan bir anonim kimliklendirme vektörüne karşı korumak için sistemin halka boyutunu 5’ten 7’ye yükseltecek.

Hyc de CoinDesk’e verdiği demeci şöyle bitirdi:

“Çoğumuz hala nefesini tutuyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment