Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İsimli Twitter Hesabı Yine Kapatıldı

Twitter’da Bitcoin ile resmi bir alakası olup olmadığı tartışılan, Bitcoin ile resmi bir ilgisi olmadığı halde, birçok yatırımcının resmi hesap sandığı ve adeta bir efsane haline gelen @Bitcoin hesabı, yine kapatıldı.

Güle Güle @Bitcoin

Twitter’ın en tartışmalı hesaplarından biri olan @Bitcoin, site tarafından yine kapatılırken, kapatılma sebebi olarak bu kez farklı bir şey gösterildi.

Bilindiği üzere, Twitter kullanıcıları, hesapları şikayet etme yetkisine sahip ve buna ‘spam’ deniyor. Dilimize hayli yerleşmiş spam kelimesinin, sitedeki kullanım alanı ise yalan yanlış tweetler atmak ve veya olmadığı biriymiş gibi davranmak olarak gösterilirken; @Bitcoin hesabının bu ikisine de gayet uyduğu, açıkça görülüyor.

Yine de merak eden ya da yanlış bilgisi olan varsa, Bitcoin hesabının; bildiğimiz formda Bitcoin ile hiçbir organik bağı yok. Bunun tam aksine hesap; Bitcoin’in marka değerini kullanarak Bitcoin karşıtı propagandaların reklamını yapıp; aynı zamanda da Bitcoin’in pek de sevilmeyen üvey kardeşi Bitcoin Cash’in propagandasını yapıyor.

Badbitcoin.org’dan, konu ile ilgili şu açıklamalar yapıldı:

”Bitcoin ile alakalı gereksiz işlere bulaşan Twitter’daki @Bitcoin hesabının, ya Bitcoin Cash isimli gereksiz kripto paranın reklamını yapan kişilerce ele geçirildiğini, ya da satın alındığını düşünüyoruz.”

@Bitcoin hesabının Bitcoin Cash’in reklamını yaptığı bilinen bir gerçek. Ancak tüm dedikodulara ve ısrarlı sorulara rağmen hesabı yöneten kişi veya kişiler, kim olduklarını veya Bitcoin Cash’in amacına hizmet edip etmediklerini bir türlü doğrulamıyorlar.

Mart ayında, hesaptan atılan bir tweet, büyük tartışmalara yol açmıştı. O zaman atılan tweette ise, @Bitcoin hesabından, bir anket yolanıp, Bitcoin mi yoksa Bitcoin Cash’i mi seçerdiniz sorusu sorularak, şu ifadeler paylaşılmıştı:

”Bitcoin Core (BTC) topluluğu; ancak nefretten, internet trollerinden, DDoS saldırılarından, oy manipülasyonundan, sinirden ve pislikten besleniyor.

Ancak Bitcoin Cash (BCH) topluluğu ise yardım sever, destekleyici ve özgürlüğü öncülleyen bir yapıda.

Hangisini seçmek isterdiniz?”

Tüm bu yapılan tweet çalışmalarına rağmen, Bitcoin halen Bitcoin Cash’teki dolandırıcı insanların yaptıklarına rağmen zirvedeki yerini koruyor. Bu yazının kaleme alındığı dakikalarda, ankete katılanlardan yüzde 74’ü Bitcoin’i, Bitcoin Cash’e tercih edeceklerini belirtimişti.

Twitter’daki bu tartışmalı hesabın askıya alınması, tarihinde ilk değil. Ünlü hesap, daha önce de Twitter tarafından çeşitli cezalara çarptırılmıştı. Twitter, bu bahsedilen anketten günler önce de @Bitcoin hesabını geçici bir süreliğine olacak şekilde dondurmuştu.

Yine bu yazının kaleme alındığı dakikalarda Bitcoin Cash yaklaşık 647 dolardan işlem görürken, Bitcoin karşısındaki gücünü ise kaybetmeye devam ediyor.

Bitcoin Cash’in fiyatındaki düşüş ise, ekonomi camiasında kullanım alanının kısıtlılığının yanı sıra, Bitcoin transferlerinin son dönemde Lightning Network ve SegWit sayesinde iyice hızlanması gibi faktörlere bağlanıyor. Bitcoin’in yaptığı bu atakların, Bitcoin Cash ve türevlerini, adeta anlamsız kıldığına dair yapılan yorumlar ise, son günlerde oldukça popüler durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment