Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dubai Merkezli Şirketten “Alibaba” Davasına Cevap Geldi

Çinli online alışveriş devi Alibaba Group Holding yakın zamanda Dubai merkezli bir şirket olan Alibabacoin Foundation’a marka davası açmıştı. Davalı taraf açılan dava hakkında konuştu ve ortada marka ihlali gibi bir durumun olmadığını söyledi.

Alibaba Holding kendi markasının “bilinçli, tekrarlı ve yanıltıcı biçimde” kullanıldığı gerekçesiyle Alibabacoin Foundation’a dava açmıştı. Açılan dava sonucunda Manhattan’daki ABD Bölge Mahkemesi, Alibabacoin Foundation’a geçici bir engel konulmasına karar vermişti.

Alibaba Foundation’ın avukatları mahkeme tarafından verilen bu karara yanıt verdiler ve şirketin, Alibaba’ya ait fikri mülkiyeti çiğneme gibi bir niyeti olmadığını söylediler. Alibaba Holding, Dubai merkezli şirketin kapatılmasını ve başka bir isimle operasyonlarına devam etmesini talep ediyor ancak Alibabacoin avukatları bu talebi pek “mantıklı” bulmuyorlar. Bildiğiniz üzere Ali Baba ismi aslında Orta Doğu’ya has olan Ali Baba ve 40 Haramiler masalından türemiş. Alibabacoin avukatları da şirketin Ali Baba ismini bu masaldan aldığını ve durumun Çin merkezli Alibaba ile bir alakası olmadığını söylüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • IDeals
    Posted 17 Nisan 2018 - 11:52 11:52

    Böylesine ilginç bilgiler bulmak çok mutlu! Teşekkürler!

    IDeals

Leave a comment