Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Sık Karşılaşılan 4 Kötü Kripto Para Tavsiyesi

Piyasalar çeşitli başarı oranları sağlayan geniş yatırımcı yelpazelerinden oluşmaktadır. Grafikler bize kazanan ve kaybeden yatırımları açıkça gösterse de bir yatırımcının değerini ölçmek sadece grafiğe bakmaktan daha çetrefilli bir iştir. Bunun sonucunda cahil veya kötü niyetli kişiler tarafından yararsız bilgiler yayılabilir. Bunların farkında olup savuşturabilmek önemlidir.

4)”Bu koin iyi bir yatırım çünkü ucuz.”

Bu düşünce, daha çok yeni yatırımcının kripto para ticaretine giriştiği 2017 yılındaki kadar yaygın değil fakat yine de sık paylaşılan bir tavsiye. Çoğu kez, bazı koinler düşük fiyatlı oldukları için ‘hafife alınmış’ olarak veya iyi bir yatırım olarak görülmüştür. Bu kripto parayı değerlendirmenin en hatalı yollarından biridir zira basitçe birim fiyatını ele almak bu ucuz koinlerin piyasa değerini, dağıtımını ve enflasyonu göz ardı etmek demektir. Bu da kripto paranın doğasına aykırıdır.

Kin buna oldukça uygun bir örnektir. Sadece 0.01 dolara 30’dan fazla KIN alabilirsiniz, bu da koinin fazlasıyla ucuz olduğunu ve yeterince değer görmediğini gösterebilir. Fakat sadece Kin’in piyasa değerine bakmak bunun doğru bir çıkarım olmadığını gösterecektir. Dolaşımda 1 trilyonun üzerinde KIN bulunmaktadır, bu da 222 milyon dolarlık bir piyasa değerine tekabül eder – kesinlikle ucuz bir proje olmadığı buradan anlaşılabilir.

3)”Bir koine dört elle sarılmayın.”

Kripto para camialarında bu konsept herkes tarafından kabul edilmiş durumdadır fakat bu her zaman iyi bir karar olmayabilir. Yeni yatırımcılar için, evet, tek bir yatırıma bağlanmamak daha doğrudur. Bununla birlikte, farklı projelerdeki potansiyeli ve meziyeti tahlil edebilen kıdemli yatırımcılar için bir projeye bağlanmanın yanlış hiçbir yanı yoktur. Eğer uzun vadeli bir hamilseniz sizin ilk başvuracağınız yer favori projeniz olmalı.

Bu kadar güçlü bir bağ, uzun süreli düşüş trendlerinde bile bir projeye sarsılmaz bir inanç duymak demektir. Eğer bu inanç sağlam bir temele dayanıyorsa zor günlere, haftalara, bazen aylara tahammül etmek çok daha kolay olacaktır. Bazı projelerin esas değerine ulaşması bazen yıllar alabilir. IOTA bunun en iyi örneğidir. IOTA’ya piyasalarda adının geçmediği günlerden beri inananlar, bunun karşılığını fazlasıyla aldılar.

2)”Bu koini al çünkü bu Bitcoin’den daha iyi.”

Bu cümle genelde salt zırva olan koinlere insanları çekmek için atılan yem gibidir. Bir altcoin’in Bitcoin’den daha iyi olmasında hiçbir getiri yoktur. İşin gerçeği yeni yaratılan her bir koinin Bitcoin’den daha iyi olduğu söylenebilir. Çünkü yeni koinler ya orijinal temel kodunu değiştirerek daha hızlı işlemler, dağılım ve ölçeklenebilirliği sağlarlar ya da Bitcoin’in içermediği yeni özellikler eklerler. Bitcoin’den daha iyi bir koinin otomatik olarak bir gün Bitcoin kadar değerli olacağını düşünmek yanlıştır.

1)”Tanınmış yatırımcıların söylediklerini dinle.”

Başarısı kanıtlanmış kıdemli yatırımcılardan tavsiye almak inanılmaz değerlidir. Bununla birlikte, ”kripto kişiliklerin” büyük çoğunluğu yalnızca bir fasat, aldatıcı bir maskedir. Bu popüler sosyal medya hesapları bundan ibarettir – elinin uzunluğunu kâr elde etmek adına kullanan popüler hesaplar. Bunun en büyük göstergesi de binlerce abonesi bulunan YouTube kanallarının zamanında Ponzi entrikası Bitconnect’in reklamlarını yapmış olmasıdır.

Hatta Trevon James ve ‘Crypto Nick’ bu Ponzi’nin reklamlarını yaparak kendi çıkarları için destekçilerinin iyi niyetini suistimal etmekten dolayı açılan davalarla karşı karşıyalar. Bu tarz amaçlar Twitter üzerinden çok daha sinsice gerçekleştirilmektedir – ücretli reklamlar şeklinde. Yakın zaman önce kalitesiz projelerin John McAfee gibi bilindik Twitter kripto para hesaplarına kendi koinlerinin reklamını yapması için binlerce dolarlık kripto para teklif ettiği ortaya çıktı.

Peki ne yapmalı?

Sonuç olarak uygulanabilecek en iyi tavsiye kendi kararlarının bilincinde olmak ve hatalardan ders almaktır. Gerçek hayat dersleri deneme ve yanılmayla öğrenilir. Gerçekten başarılı ve kıdemli yatırımcılar da piyasada kendilerini şekilde kanıtlamışlardır ve ancak bu şekilde yetenekli yatırımcılar kendilerini ayırt edilebilir kılarlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment