Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ICO Kurucusu 25 Milyon Dolarlık Menkul Kıymet Sahteciliği İle Suçlanıyor

Kripto finansal hizmetleri girişimi Centra Tech’in üçüncü kurucu ortağı Raymond Trapani 20 Nisan tarihinde tutuklandı ve ABD Adalet Bakanlığı’nın 20 Nisan tarihli basın açıklamasına göre şirketin ICO’su ile bağlantılı 25 milyon dolardan fazla menkul kıymet ve elektronik sahtecilik ile suçlanıyor.

Diğer iki kurucu ortak Sohrab Sharma ve Robert Farkas, Nisan ayının başlarında aynı suçlardan tutuklanmıştı. Sharma, Farkas ve yeni tutuklanan Raymond Trapani, Visa ve Mastercard tarafından desteklenen ve kullanıcıların kripto para birimlerini fiat para birimlerine dönüştürmelerine olanak tanıyan bir banka kartı olan Centra Card’ı tanıttı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Centra ile iki kredi kartı şirketi arasında hiçbir ortaklığın bulunmadığını bildirdi.

Adalet Bakanlığı’nın basın açıklamasına göre, geçen sonbahar ICO sahterkarlığı iddiasıyla alakasız olan kurucu ortağın tutuklanmasının ardından Sharma, Trapani ve Farkas’a Centra’nın Visa ile olan anlaşmasıyla alakalı tüm yanlış bilgileri silmelerini söyledi. “Bana kalırsa gerçek dışı olan her şeyi silerim…Şimdi…Daha sonra endişelenirim…Mevcut olmayan herhangi bir şey…Kaldırmamız gerekiyor…”

Adalet Bakanlığı’nın açıklamasında ABD savcı vekili Robert Khuzami şöyle söyledi:

“İddia edildiği üzere, Raymond Trapani müşterek davalılarla birlikte ürünlerine ve güvenilir finansal kurumlarla olan ilişkilerine dair yanlış iddialarla çekmek için suç üzerine anlaştı. Sanal(kripto) para birimlerine yatırım yapmak yasal olsa da, yatırımcıları aldatmak için yalan söylemek yasal değil.”

Centra Tech, boksör Floyd Mayweather ve DJ Khaled gibi ünlü isimler tarafından tanıtıldı. Geçen sonbahar SEC halkı reklam için alınan ödenekler açıklanmadığı sürece ICO’lar konusunda ünlü desteklerinin yasa dışı olabileceği konusunda uyardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment