Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Sık Yapılan 3 Kripto Para Alım Satım Hatası!

Kripto para piyasası oldukça dalgalı bir yapıya sahip olsa da, kartlarını doğru oynayanların ayı piyasası dönemlerinde bile ciddi kazançlar elde ettiği görülmüşken, yanlış oynayanlar ise ciddi yükseliş zamanlarında bile kayıplara verebilmekte.

Acemi kripto para yatırımcılarının en sık yaptığı hataların başında ise kesinlikle ‘tecrübesiz’ bir şekilde piyasaya giriş yer alıyor. Peki kripto para piyasasında en sık yapılan diğer hatalar neler?

Gerçek Para İle Başlamak

Kripto para piyasasına ilk girişte birçok platformdaki deneme paraları yani ‘paper trading’ olarak bilinen eylem yerine, birçok yatırımcı gerçek para ile sektöre girmekte. Tradingview gibi platformlarda yer alan paper trading özelliği, aslında gerçek para ile yapılan alım satımlardaki riski ortadan kaldırıyor.

Stop Loss Olmadan İşlem Yapmak

Acemi yatırımcılar genellikle daha duygusal düşünüp, kayıpları çabucak kabul etmekteler. ”Eğer düşerse yapacak bir şey yok” mantığı aslında zararın çok daha fazla olmasına yol açıyor. Yapılacak en temel şey ise stop loss emri girmek ve kayıpları azaltmak.

Dengeyi Sağlayamamak

Kredi çekip kripto para yatırımı yaptı gibi haberler özellikle son dönemlerde çok sık duyulur oldu. Kripto para yatırımı yapmadan önce hesaplanması gereken en önemli konulardan birisi de buna ne kadar ayıracağınız. Uzmanlara göre kripto para yatırımı yaparken sektöre hakim olmadan konulacak sermaye, varlığınızın yüzde 10’u kadar olmalı.

Bütün varlığınız ve sermayeniz ile kripto para alım satımı yapmak, ciddi kayıplara yol açabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Resul Çağlar
    Posted 08 Ekim 2019 - 11:22 11:22

    Belirsizlik devam ediyor

Leave a comment