Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Enterprise Ethereum Alliance, Hyperledger ile Yeni Anlaşmaya İmza Attı ve Ortak Oldu

Ethereum blockchain’inin kullanımını standart bir hale getirmeye çalışan bir organizasyon olan The Enterprise Ethereum Alliance (EEA) ile, Linux Foundation tarafından piyasaya sürülmüş blockchain projesi Hyperledger, Pazartesi günü yaptıkları duyuru ile birbirlerinin gruplarında kısmi üye olduklarını açıkladılar.

Söz konusu iki platform da içerisinde farklı piyasalardan, farklı bölgelerden ve dünyanın farklı yerlerinden yüzlerce firmayı bulunduruyor. Hyperledger yöneticilerinden Brian Behlendorf ve EEA platformundaki meslektaşı Ron Resnick, söz konusu ortaklığı iki kurumun da internet sayfasında ortak bir gönderi ile bildirdiler.

Resnick konu hakkında şunları ifade etti:

”Bu büyük bir fırsat vakti. Ortak kısmi üyelikle iş birliği yapmak, iki organizasyon için de birlikte daha yakın çalışma adına fırsat sağlamaktadır. Buna ek olarak, EEA’ya katılan Hyperledger geliştiricileri Enterprise Ethereum Client Specification programı için uygun olduklarını garanti altına almak adına EEA Sertifikasyon programına da katılabilecekler.”

İki yönetici de blockchain topluluk üyelerinin artık EEA’ya karşı Hyperledger durumunu görmemelerini ve bunu geçmişte bırakmalarını istiyor. Eskiden birbirlerinin en büyük rakiplerinden olan iki platform, yeni ortaklık ile sadece blockchain’i geliştirmeye çalışacaklar. Ortaklık sayesinde Hyperledger geliştiricileri EEA gerekliliklerine uygun olarak kod yazabilecekler ve Resnick’in de belirttiği gibi, programcılar yazdıkları kodların uygun olduğunu kanıtlamak adına EEA sertifikaları da alabilecekler. İki topluluk da düzinelerce özel ilgi grubuna, konferansa ve toplantıya artık beraber katılacak ve tek amaçları da blockchain teknolojisini geliştirmek olacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment