Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Siacoin Madencilik Algoritmasını Değiştirdi

Siacoin topluluğuun uzun süredir üzerinde tartıştığı ve dönem dönem ciddi fikir ayrılıklarına da sebep olan madencilik algoritması sorunu, sonunda bir çözüme kavuşmuş gibi görünüyor. Siacoin geliştirici ekibinden David Vorick’in de daha önceki dönemde sıklıkla eleştirdiği ASIC madencilik cihazları ile ilgili yaşanan son gelişmeler ise, Siacoin topluluğuun en azından bir kısmını ciddi şekilde mutlu etmiş durumda.

Vorick ve arkadaşları, daha öne yaptıkları açıklamalarda, ASIC cihazların Siacoin ağındaki madencilik süreçlerini merkezileştirdiğini ifade etmiş ve bu durumun değişmesi gerektiğini belirtmişti.

Siacoin ekibi, daha önce Siacoin’in iştirak şirketi Neboulous tarafından üretilen Obelisk cihazların, madenciliğe uygun olarak tasarlandığını açıklamıştı. O dönemde, işin içine ASIC cihazların herhangi bir uyarı olmaksızın girmesi ile birlikte, bu süreçte bir karmaşa yaşanmaya başladı. Vorick’e göre, Bitmain’in işin içine girmesi ve ASIC cihazların işin içindeki yerini alması, madencilik cihazlarına yapılan yatırımın boşa gitmesine sebep olacaktı ki, bu noktada birçok Siacoin madencisinin, Obelisk cihazları alabilmek için önceden ödeme yaptığını da belirtmek gerekiyor.

Bu madencilik algoritmasının değişmesi ve ASIC cihazların devre dışı kalmasının ardından, Siacoin topluluğunda ciddi bir sevinç yaşandı ve bu da, fiyatlarda kendini belli etti. Bugün içerisinde, Siacoin fiyatında yüzde 6’yı aşan bir artış yaşandı. Yazının kaleme alındığı dakikalarda ise, bir Siacoin alabilmek için ödenmesi gereken miktar 0,0065 dolar olarak karşımıza çıkıyor ki bu da yüzde 1’e yakın bir artış demek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment