Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EOS Ana Ağı Yaklaşmakta – Kraken Buna Hazırlık İçin EOS Finansmanını Askıya Aldı

EOS’un Ana Ağı 2 Haziran 2018 tarihinde piyasaya çıkacak. EOS uzun süredir kullandığı Ethereum Blockchain‘inden çıkacak. Bu değişimi destekleyen bir kaç adet kripto para borsası da mevcut.

Bu borsalardan bir kaç tanesi ise şunlar; EOS Ana ağ tanıtımını ilk destekleyenlerden birisi olan Binance, Bitfinex, Zebpay, Kucoin, Bithumb ve Kraken.

Kraken kripto para borsası, kendi internet sayfalarında yazılan resmi açıklamaya göre, EOS finansmanını bir süre askıya alacak. Durdurma 1 Haziran 2018 tarihinde başlayacak ve bunun arkasında ise iyi bir sebep yatıyor. Kraken’in EOS finansmanını bir süreliğine durdurmasının sebebi gelecek olan EOS ana ağına hazırlık yapmak. Finansman desteği, Kraken’in yeterince stabil olduğunu düşündüğü vakte kadar çevrimdışı kalacak. Bu prosedür uzun olabilir ve tekrar devreye girene kadar günler belki de haftalar bile geçebilir.

Kayıt altına alınmamış ERC20 EOS tokenleri 23:59:59 [UTC] saatinden sonra herhangi bir değere sahip olmayacak ve Ethereum platformu üzerinde donuk bir biçimde kalacak. EOS sahipleri şu an için Ethereum blockchain’i üzerinde işlem yaptıkları için, ETH ve EOS aynı alıcı adreslerine sahip. EOS’un Ana ağ sürümünden sonra ise topluluğun kendine ait ayrı bir blockchain alt yapısı olacak.

Kraken kendi internet sayfasında şunu belirtti:

”Ana ağ piyasaya çıkmadan Kraken üzerindeki EOS tokenlerini çekmek isteyen müşterilerin token değişimini tamamen kendi başlarına yapmaları gerekecek.”

Ancak borsa üzerinde EOS tokeni olanların token değişimi yapıp Ana ağ tokenlerine kavuşması işlemleri ile Kraken ilgilenecek ve müşterilerin herhangi bir şey yapmasına gerek kalmayacak.

Kraken Exchange’in Twitter üzerindeki duyurusu ise şu şekilde:

”EOS Ana ağ sürümüne hazırlık olarak, EOS finansmanını 1 Haziran 2018, 00:00 UTC tarih ve saatinden itibaren askıya alacağız. EOS finansmanı biz Ana ağın stabil olduğundan emin olana kadar çevrimdışı kalacak.”

Ancak Twitter üzerindeki yorumlara göre çoğu kullanıcının aklını kurcalayan pek çok soru var.

Zak Le Ouss isimli kullanıcı:

”@krakenfx. Everpedia, EOSdac ve RIDL gibi projelerin EOS sahiplerine airdrop ile vereceği tokenler konusunda ne aşamadayız? Kraken onları da hesaba katacak mı?”

Konu hakkında yapılan onca açıklama ve habere rağmen teknoloji ve bilgi ile böylesine yakından alakalı ve ilgili bir alanda hala bazı kullanıcıların konudan tamamen habersiz olduğunu görmek ise üzücü.

alone isimli kullanıcı yukarıdaki durumu özetlercesine şu yorumda bulunmuş:

”Üzgünüm, bana açıklayabilir misiniz. Kraken borsası üzerinde EOS’a sahibim. Bunları bir ethereum cüzdanına taşımam gerekiyor mu? EOS internet sayfasına kayıt ettirmem lazım mı? Eğer harekete geçmezsem tokenlerimi kaybetme şansım var mı? lütfen bana bir güvence verin.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment