Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin’de Yeni Güncelleme Yayınlandı

Litecoin vakfından yapılan açıklamada, Litecoin Core v0.16.0 versiyonunun piyasaya çıktığı belirtildi. Güncelleme, Litecoin camiası ve yatırımcıları arasında ciddi bir sevince yol açarken; versiyonun son halinde ciddi değişiklikler olduğu ve birçok hatanın da giderildiği ifade edildi.

Litecoin’in bu son güncellemesinin, kullanıcı ile buluşmadan önce çok çeşitli test aşamalarından geçtiği belirtilirken, kullanıcılar aynı zamanda güncellemeleri yapıp daha iyi verim almaları konusunda da uyarıldı. Geliştirmede dikkati çeken hususlar özellikle de cüzdanlardaki değişiklikler ve SHA 256 optimizasyonu olarak karşımıza çıkarken; bununla birlikte GUI ve RPC değişiklikleri de versiyonda yer aldı.

Litecoin Core, bilindiği üzere Litecoin’in açık kaynak kodlu bir platofmu. Litecoin ekibi tarafından geliştirilen platform, MIT lisans kurallarına uyması ile biliniyor.

Güncellemenin en önemli yanı ise hiç şüphesiz Segwit cüzdanlara sağlanan erişim desteği ve kullanıcı ara yüzünün iyileştirilmesi. Segwit şifreleri artık çok daha sorunsuz ve güvenli bir şekilde sisteme yüklenecekken, bu durum da Litecoin yatırımcılarını mutlu etti.

Sosyal medyada güncelleme haberlerinin etkisi büyük olurken, konuyla ilgili bir tweet atan Litecoin School of Crypto isimli Twitter hesabı şunları yazdı:

”Bu güncelleme gerçekten de çok önemli oldu. Büyük bir iş yaptılar. Segwit adres desteği en hoşuma giden uygulama oldu. Ayrıca ara yüz de mükemmelleştirilmiş, bu da iyi bir gelişme. Ekibe tebrikler.”

Öte yandan Litecoin, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda yüzde 2.36’lık bir artış göstererek 119,54 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment