Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Weiss Açıkladı: EOS Bir Türlü Merkeziyetsiz Olamıyor

Kripto paraları çeşitli kriterleri göz önünde bulundurarak değerlendiren Weiss Crypto Ratings, EOS’un puanını düşürdüğünü açıkladı.

Weiss Crypto Ratings tarafından paylaşılan bilgilere göre EOS’un puanı özellikle merkeziyetsizlik konusunda başarısız olduğu için B-‘den C’ye düşürüldü.

Nereden…

Weiss Crypto Ratings, Mart 2019’da 120 farklı kripto parayı analiz etmiş ve bunları kullanım oranı/teknoloji yeterliliği kriterlerine göre sıralamıştı.

EOS bundan birkaç ay önce yapılan bu sıralamada XRP’nin ardından ikinci sırada gelmiş ve bu iki kriterde Bitcoin, Ethereum gibi kripto paraları geride bırakmıştı. Ancak aradan geçen birkaç ay içerisinde EOS’un puanı düştükçe düştü.

Weiss Ratings ilk olarak Haziran 2019’da EOS’un puanını düşürme kararı aldı. EOS’un teknolojik açıdan rakiplerinden geri kaldığını fark eden Weiss Crypto Ratings ekibi, EOS’un puanını A’dan B’ye düşürme kararı aldı.

…Nereye

Weiss Crypto Ratings, kısa süre önce EOS ile ilgili yeni bir açıklama yaptı ve EOS’un puanının yeniden düştüğünü duyurdu.

Weiss Crypto Ratings ekibi tarafından yapılan açıklamaya göre EOS, merkeziyetsizleşme sürecinde sorun yaşadığı için rakiplerinin gerisinde kalmaya başladı. EOS’un puanı bu yüzden B-‘den C’ye kadar düşürüldü. Weiss ekibine göre EOS’un şu anki en büyük sorunlarından biri,

ağda en fazla sayıda EOS tokenı bulunduran 100 kişinin, ki bunlar toplam kullanıcı sayısının yüzde 0.01’ini oluşturuyorlar, ağdaki söz hakkının yüzde 68’ine sahip olmaları.

Weiss ekibi ayrıca tamamen merkezsiz bir PoS platformu kurma görevinin artık Cardano’ya (ADA) kaldığını belirtti.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment