Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EOS İçin “Artık Kullanışsız” Yorumları Yapılıyor

Blockchain platformu Block.One’ın uygulama platformu EOS, piyasaya bir mainnet çıkaracağını duyurmasının ardından eleştirilerin hedefi oldu; çünkü bu durumda EOS tokenının kullanılabileceği bir yer olmayacak.

EOS Tokenları EOS’un Zaten Var Olmayan Platformunda Kullanılamayacak

Bugün Litcoin’i piyasa değeri bakımından geride bırakan proje, yazılımcıların ‘DApps’ olarak kısaltılan merkezsizleştirilmiş uygulamalar geliştirmesine olanak sağlıyor. Bu uygulamalar, o zamanlar bunların satın alım yapan token kullanıcılarına hiçbir fayda sağlamadığını düşünen geliştiricilere rağmen şirketin devam eden ICO’sundan 700 milyon dolar elde etti.

Şirket, geliştiricilerin gelecek yıl Haziran bir mainnet çıkarılacağını açıklamasından sonra, aslında gerçek bir platform değil yalnızca bir yazılım çıkarılacağını fark edenler tarafından çeşitli eleştirilere maruz kalmış durumda.

Dogecoin adlı kripto para biriminin yaratıcısı Jackson Palmer attığı bir tweette şöyle söylüyor:

Piyasaya çıkarılan şey kodlardan ibaret ve ilerde umarım başka çeşit tokenların kullanılabileceği çoklu ağlar ve blockchainler olacak; tabi ESO değil.

https://twitter.com/ummjackson/status/984275414079057921

Kullanışsızlık ICO Yatırımcılarını Hiçbir Zaman Durdurmadı

Block.One, kendi ICO tokenının kaynak toplama konusunda bir araçtan yalnızca biraz daha fazlası olduğunu halka açıklamak için çok çaba sarf etmişti.

Projenin websitesinde Sıkça Sorulan Sorular (SSS) kısmında  tokenlar EOS platformunun kendisi için bir amaca hizmet etmiyor şeklinde tanımlayarak potansiyel müşterilerini bir kenara bırakıyor.

SSS kısmında şöyle bir açıklama bulunuyor:

EOS tokenlarının herhangi bir hakkı, kullanımı, amacı, niteliği, fonksiyonelliği veya özelliği bulunmazken bunların hiçbirine dair bir gelişme de yok.

Bu bilgi, ICO’dan önce de herkes tarafından bilinse de, yatırımcıların EOS’un değerinde bir düşüş beklemesinin ardından kripto para çevrelerini canlandırmak adına EOS’ta %35’lik bir artış görüldü.

Palmer sözlerine şöyle devam etti:

Şu an EOS tokenları ile veya herhangi bir şekilde kullanabileceğiniz bir ağ piyasaya sürülmüyor.

Palmer’in en dikkat çeken sözleri ise şunlar oldu:

Eğer satırlar arası okuma yapmıyorsanız ESO ERC-20 tokenının bir kullanım alanı yok ve size hiçbir yarar sağlamaz.

EOS yanlısı olanlar ise, tokenın açıklamasının fazla “hukuki” terimler içerdiğini ve projenin gerçek değerine atıfta bulunmadığını savundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment