Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Santander Ripple Ödeme Uygulaması Çıkarıyor

Küresel bankacılık devi olan Santander, söylentiye göre Cuma günü sınır ötesi döviz işlemleri için blockchain temelli bir ödeme uygulaması çıkaracak.

Dört Ülkede Kullanılır Olacak

Perşembe günü Financial Times tarafından verilen bir rapora göre, One Pay FX adlı bu uygulama ilk başta Santander’ın İspanya, İngiltere, Brezilya ve Polonya’daki müşterileri için çıkarılacak.

Şirket ilerki aylarda bu hizmeti küçük işletmelerde geçerli olacak şekilde başka ülkelerde de sunacağını belirtti. Ayrıca ürünü başka finansal kurumlar için de kullanılabilir hale getirecek.

San Francisco merkezli blockchain startup’ı Ripple’ın sağladığı dağıtılmış defter teknolojisi üzerine geliştirilmiş bu uygulama, 2 sene boyunca süren yapım aşamasının sonrasında yayımlanıyor. Buna ek olarak Santander’ı müşterilerine döviz ödeme işlemlerini Blockchain’e dayandırarak sunan ilk banka yapıyor.

İspanya merkezli şirketin İngiltere şubesi, 2016’da Ripple ile iş birliği yaparak ürünün yapım ve gelişim sürecini hızlandırdı. O zamanlar banka bu uygulamasını İngiltere’de kendisi için denemekteydi.

Bu ürün aynı zamanda Ripple ve Santander’ın devam eden ortaklığı sonucunda ortaya çıktı. Şirket, girişim sermayesi kolu InnoVentures tarafından daha önce 2015 yılında Ripple’ın 32 milyon dolarlık A Serisi fonuna yatırım yapmıştı.

Santander, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir sunumda ayrıca uygulamanın Ripple’ın xCurrent platformunun temelinde oluşturulduğunu da belirtti. Bu da sınırlar ötesi işlemler için tasarlanmış dağıtılmış ağ platformuydu. xCurrent şu anda Ripple’ın blockchain hattından gelen bir kripto para olan XRP‘den faydalanmıyor.

FT’nin verdiği rapora göre, bu dört ülkeden uygulama aracılığıyla yapılacak döviz takas işlemleri Santander’ın perakendeci müşterilerinin hacminin neredeyse yarısından sorumlu olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment