Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EOS, Tron ve Ethereum Arasındaki Merkeziyetsiz Uygulama Rekabeti Son Hız Sürüyor

Kripto para piyasası yoluna pek iç açıcı bir şekilde devam etmese de, merkeziyetsiz uygulamaların (dApp) ilerlemesi her geçen gün aynı bir kar topunun karlar içerisinde yuvarlanarak büyümesi gibi gelişmeye devam ediyor. Elde edilen en son istatistiklere göre merkeziyetsiz uygulama tabanlı Ethereum işlemlerinin miktarı 7.6 milyar dolara ulaştı. Bunları çoğu ise merkeziyetsiz kripto para borsa uygulamalarından (DEX) gelmekte.

Ethereum elde ettiği bu verilere ve rakamlara rağmen, EOS ve Tron ağlarındaki merkeziyetsiz uygulama sayısı da etkili bir şekilde artmaya başladı. 2018 yılının sonuna kadar toplam 1,423 adet merkeziyetsiz uygulama geliştirildi ve bunların 1.045 adeti Ethereum ağı tabanlı iken, 235 tanesi EOS tabanlı, 97 tanesi ise Tron tabanlı gibi gözükmekte. Merkeziyetsiz uygulamaların işlem hacminin %40’ı, DEX platformlarından gelmekte. Kumar uygulamaları ise üç platformda da ciddi bir artış yaşamakta.

EOS platformu tabanlı uygulamalar ilk olarak 2018 yılının ortalarında gündeme gelmeye başladı ve uygulama kullanımı Kasım ayında rekor seviyeye ulaşırken, Ocak ayına kadar yavaş yavaş düşüş yaşadı ancak hala lider konumda yer alıyor. EOS ağındaki kumar uygulamaları ağdaki işlemlerin %66’sına sahipken, merkeziyetsiz oyun uygulamaları ise %10, merkeziyetsiz borsalar ise %24’lük paya sahip.

Tron ise ağındaki toplam hacmin %38’ini merkeziyetsiz uygulamalardan almakta. Toplam 5.5 milyar dolarlık işlemin %70’i kumar uygulamalarından geliyor. Bir zamanların lider merkeziyetsiz uygulama platformu olan Ethereum, artık rakipleri tarafından geçilme tehlikesi ile karşı karşıya ve yakın zamanda büyük bir gelişme yaşanmazsa, Tron veya EOS’un merkeziyetsiz uygulama konusunda Ethereum’un yerini alması kaçınılmaz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment