Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lightning Network, 600 BTC Kapasitesine Ulaştı!

Lightning Network bu hafta itibariyle Bitcoin ile ilgili yeni bir kilometre taşını daha geride bıraktı ve toplam kapasitesini piyasaya çıkmasından bu yana ilk defa 600 BTC’ye (2 milyon dolar) çıkarmayı başardı.

1 Yıl, 2 Milyon Dolar

Lightning Network ile ilgili verilerin takip edildiği 1ML.com kaynağı da 30 Ocak tarihinde yaşanan bu başarıyı doğruladı. Bitcoin ana ağı üzerindeki Lightning uygulamasının kapasitesi son 24 saat içerisinde 24 BTC büyüme sağladı. Basın saatine göre toplam 607 BTC kapasitesine ulaşan protokol, geçtiğimiz haftaya göre %15 büyüme kaydetti ve artış hala sürüyor.

Toplam düğüm sayısı da benzer oranda bir yükseliş yaşadı ve 5.770’in üzerine çıkmayı başardı. Ancak en çok artış yaşayan ise, kesinlikle Bitcoin ağı üzerinde açılan kanalların sayısı gibi gözükmekte. Lightning Network protokolü temel olarak Bitcoin ağı üzerinde farklı ödeme kanalları açarak ağın tıkanmasını yavaşlatıyor ve nispeten küçük çaplı ödemelerin bu yolla yapılabilmesini sağlıyor.

Lightning Network ile elde edilen gelişme, Bitcoin’in bir çok alt koine kıyasla ödeme hızı konusunda öne çıkmasını sağlamakta. Piyasadaki birçok alt koinin, Bitcoin’in söz konusu eksikliğini gidermeye yönelik çözümlerle piyasaya çıktığını göz önüne alacak olursak, Lightning Network ile elde edilen gelişmelerin bir çoğu bazı alt koin projeleri için kötü haber olarak da yorumlanabilir.

2017 yılında yaşanan patlama ile adeta tıkanan ve işlem ücretlerinin rekor kırdığı Bitcoin ağı, Lightning Network hala tam olarak tamamlanmasa bile inanılmaz bir yol ve büyüme kat etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment