Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EOS Yüzde 30 ve Üzeri Yükseliş Yakaladı – Artışın Sebebi Belli Mi?

18 Şubat Pazartesi günü başlayan yükseliş kripto para piyasasını tamamiyle etkisi altına aldı ve kripto para piyasası toplamda 8 milyar doların üzerinde değer kazandı. Ethereum ile başlayan boğa koşusu, EOS‘un %30 ve üzeri artış yaşaması ile devam ettirildi.

Top 100’ün Öne Çıkan İsmi EOS Oldu

EOS geçtiğimiz 24 saat boyunca 2.90 dolardan 3.80 dolara kadar bir tırmanış yakaladı ve tek bir gün içerisinde %30 civarında değer kazandı. EOS, 3.80 dolara ulaştıktan sonra bir nebze olsun düzeltme yaşasa da, basın saatine göre hala top 100 içerisinde en iyi performans sergileyen kripto para birimi konumunda. EOS günlük hacmi de FOMO’nun etkisiyle 2 milyar doların üzerine çıktı ki bu hacim en son 2017 yılının Haziran ayında EOS 10 dolar birim fiyata sahipken görülmüştü.

CoinMarketCap verilerine göre Bit-Z isimli kripto para borsası BTC ve USDT pariteleri ile en çok ticari hacme sahip platform gibi duruyor. Yaşanan bu yükseliş EOS’u 2019 yılının en yüksek fiyat seviyesine kadar çıkardı ve 3.300 milyar dolarlık toplam piyasa hacmine ulaşan EOS, geçtiğimiz tarihlerde kaptırdığı yerini Litecoin’den almayı da başardı. Litecoin ise güçlü EOS’a karşı sadece %8 civarı bir ivmeye sahip.

 

FOMO Etkisi

İki günlük kripto para rallisi temel olarak Ethereum’un %12 ve üzeri artış yaşaması ile başladı. EOS Reddit sayfasına bakıldığında fiyatın arkasında önemli hiçbir sebep yok gibi gözüküyor ve bir kullanıcı EOS’un yükselişinin EOS ile hiçbir alakası olmadığını ve tamamen FOMO’ya bağlı olduğunu vurguladı.

Bunun yanı sıra EOS’un arkasındaki firma Block.one’ın Twitter sayfasında da kayda değer hiçbir gelişme yok. Eldeki bütün verileri toplayınca EOS’un yükselişinin arkasındaki en büyük etmenin FOMO olduğunu ve 3 doların üzerine çıkan EOS’un yatırımcıları tetiklediğini söyleyebiliriz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment