Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanya’nın En Büyük İkinci Bankası, Uyarı Olmadan 5.000 Kişinin Hesabını Dondurdu! Çare Kripto Paralar Mı?

CNN International tarafından aktarılan yeni bir habere göre, İspanya’nın en büyük ikinci bankası konumundaki BBVA, hiçbir uyarı yapmadan 5.000 kullanıcının hesabını dondurdu. İddialara göre söz konusu hesapların büyük bir çoğunluğu Çinli kullanıcılara ait ve birçok kişi bunun ırkçılık ile bağlantılı olabileceğini bile belirtti. Banka ise konu hakkında yaptığı açıklamada hesap dondurmaların İspanyol regülatörler tarafından şart koşulan kara para aklamayı önleme çalışmalarına dahil olduğunu aktardı.

Geleneksel bankaların ara ara yaptığı hiçbir açıklamada yapmadan hesap dondurma işlemleri, tam olarak Bitcoin ve diğer kripto paraların oluşturulma sebebi olarak biliniyor. Satoshi geçtiğimiz 2008 krizinden sonra yaptığı açıklamalarda Bitcoin’i insanlara ekonomik özgürlüklerini kullanmaları için ürettiğini ve bankalar, hükümetler ve buna benzer kurumların insanların ekonomisini onlara danışmadan kontrol ettiğini vurgulamıştı.

Bazı kripto para birimlerinde bütün ağ yine bankalar gibi tek bir kurum tarafından kontrol edilebilse de, Bitcoin gibi kripto para birimlerinde bu mümkün değil ve ağda hiçbir hesaba bloke konulamamakta. Geçtiğimiz tarihlerde piyasaya sürülen stabil koinlerin birçoğu kod tabanlarında yer alan bazı kodlar yüzünden federal yetkililere istenilen anda erişim izni vermeleri ile tartışmalara yol açsa da, firma konu hakkında yaptığı açıklamada denetimli ve izinli bir proje olmak için bunun şart olduğunu belirtmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Mustafa
    Posted 19 Şubat 2019 - 22:52 22:52

    Soz konusu koinin merkeziyetsiz olusu tam bir sarfsata.. Bunun en buyuk sebebi madenciligi elinde tutatanlarin hirslari.. Ve. Haclar.. Ustelik ABD ve Cin. Rusya gibi buyuk oyuncular.. Bu akima bir sonuc uretmediler.. yani alacaklari kotu bir pozisyon yada engelleme. Tam bir yikim olur..

Leave a comment