Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EOS’ta Yapılanma Sil Baştan

EOS’ta yaşanan krizde her geçen gün başka bir şey olmaya devam ediyor. Son olarak bugün itibariyle Telegram’da bir açıklama yapan EOS Blockchain’in yaratıcısı firma Block.One, yönetimsel anlamda yeni kuralların yazılacağını ve eski kuralların geçerliliğini yitireceğini açıkladı.

İki hafta önce açılan yeni Blockchain, yaşanılan tartışmalar sonucunda bir anda kripto para piyasasında gündeme oturmuştu. Çalınan özel şifreler ve dondurulan hesaplar, EOS topluluğu arasında çok ciddi bir tartışma ve ikilik yaratmış ve bu durumun çözülmesi ve adreslenmesi gerektiği de belirtilmişti.

En temelde, EOS Hakem heyetininin yaptıkları büyük tepki çekmişti. Blockchain’de yönetim kademesinde yer alan bu heyet; geçtiğimiz günlerde 27 farklı adresten gelen gönderimlerin kabul edilmemesi gerektiğini belirtmiş ve bu hamleleri; topluluk tarafından amatörce bulunup ciddi şekilde bir eleştri almıştı.

Salı gününe gelindiğinde ise Block.One CTO’su Dan Larimer, bir kez daha çok tartışılacak bir açıklama yapıp, işi başka bir boyuta taşımıştı. EOS’un resmi Telegram kanalına yazan Larimer; EOS hakem heyetinden duyduğu memnuniyetsizliği çok net ifadelerle dile getirmiş ve de bu heyetin, şirkete hırsızlardan çok daha fazla zarar verdiğini iddia ederek, bir adım da öteye gitmişti. Daha sonra fikirlerini net bir şekilde yazacağını ve bunu da bir blog postu ile yapacağını belirten Larimer’ın kaleme aldığı blog yazısında ise, EOS’daki yapılanma üzerine bir referandum teklifi içeriyor. Larimer, bu referandum ile EOS’taki yapılanmayı baştan aşağı revize etmeyi planladığını da ifade ediyor.

Bu arada bir Telegram kullanıcısı, salı günü Larimer’a attığı mesajda EOS’taki hakem heyetlerinin görevinin tamamen değişip değişmeyeceğini sorarken, Block.One CTO’su bu mesaja değişecek şeklinde cevap verdi.

Block.One firmasının web sitesinde yayınlanan blog yazısında da, EOS’ta yapılması planlanan bu yönetimsel değişikliğin sadece Larimer ile sınırlı kalmadığı ve de şirketin tamamının bu yönde fikir belirttiği de görülüyor. Yazıda, refarandum’un EOS’taki yeni yapılanmanın kabul edilip edilmeyeceği yönünde bir belirleyici etmen olduğunun üzerinde de açıkça duruluyor.

Bakalım EOS platformu için yakın dönemde neler olacak ve daha da önemlisi, bu gelişmeler EOS fiyatlarına nasıl bir etki gösterecek?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment