Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EOS’un Arkasındaki Block.one Şirketinde Neler Oluyor? Kıdemli Dört Yönetici İstifa Etti

EOS kripto para biriminin arkasındaki ana şirket olarak bilinen Block.one’ın başı şu sıralar biraz dertte. Hong Kong tabanlı kripto para şirketi Block.one, firmanın açıldığı ilk günlerde bünyesine kattığı dört yöneticinin istifası ile karşı karşıya kaldı. İstifa eden dört yönetici ise şu an hazırlık sürecinde olan StrongBlock isimli yeni bir blockchain projesi kurmayı planlıyor.

David Moss, Thomas Cox, Brian Ambramson ve Corey J. Lederer sırasıyla firmanın işe aldığı ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci elemandı. Yani şu an 5 milyar doların üzerinde piyasa değerine sahip Block.one’ın temel yapı taşlarını oluşturuyorlar diyebiliriz.

Block.one protokolü temel olarak Bitcoin ve Ethereum blockchain’lerinin arkasındaki teknolojiye rakip olarak kendi platformunu öne sürmüş ve herkesin bildiği EOS kripto para birimini üretmişti.

David Moss şirket bünyesined teknolojik işlemlerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı, Thomas Cox ürün ve üretimden sorumlu başkan yardımcısı, Brian Ambramson alt yapıdan sorumlu başkan yardımcısı, Corey J. Lederer ise teknolojik ürünlerden sorumlu kıdemli müdür görevlerini yürütmekteydi.

Yöneticilerin dördü de firmaya geçtiğimiz yıl ilk açıldığı zamanlarda katılmış ve özellikle bahar aylarından sonra EOS üzerine çalışmalar yapmıştı. Ancak LinkedIn profillerindeki bilgilere göre Abramson, Lederer ve Cook yaz ayları sırasında EOS’u sessizce terk etmiş. Moss ise verilere göre firmadan Mayıs ayı gibi erken bir tarihte çıkış yapmış.

Block.one tarafından konu ile ilgili herhangi bir açıklama ise yapılmadı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment