Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Weiss Ratings: EOS’un Merkeziyet Sorunları Var

Weiss Ratings, ağdaki ciddi merkeziyet sorunları dolayısıyla kripto paralardan EOS’un puanını düşürmeye karar verdi.

ABD‘deki finansal araştırma şirketlerinden Weiss Ratings bir süredir kripto para sektöründeki koinleri onların ana özelliklerine ve yakın zamandaki performanslarına bakarak değerlendiriyor. Şirket yaptığı değerlendirmeler sonucunda sektörün en büyük koinlerini bir liste halinde sıralıyor.

Weiss Ratings geçtiğimiz günlerde kendi Twitter hesabından bir gönderi paylaştı ve kripto paralardan EOS’un puanını düşürme kararı aldığını açıkladı.

Son zamanlarda özellikle Ethereum gibi koinlerle kıyaslanmaya başlayan EOS, Weiss Ratings’deki sıralamasını kaybetti. Weiss Ratings’in açıklamalarına göre bunun başlıca sebebi EOS ağında merkeziyet ile ilgili çok ciddi sorunların yaşanıyor olması. EOS geliştiricilerinin bu sorunu çözmek için henüz pek somut bir adım atmadıklarını düşünen Weiss Ratings, EOS’un teknoloji puanını düşürdü.

Merkezsiz bir PoS (proof-of-stake) platformu olarak ortaya çıkan EOS özelikle geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde epey yoğun ilgi çekmeyi başardı. Ancak Weiss Ratings’e göre EOS’un son zamanlarda yaşadığı sorunlar; sektördeki diğer merkezsiz PoS platformlarının önünü açmaya yetebilir. Şirket bu platformlardan birine örnek olarak ADA’yı gösteriyor:

“Şimdi gerçekten merkezsiz, PoS algoritmalı bir Blockchain geliştirme sırası ADA’da. Baskı yok.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment