Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin’in Hash Oranı Rekor Seviyelere Çıktı

Kripto para sektörünün en büyük koinlerinden olan Litecoin‘in hash oranı geçtiğimiz günlerde ciddi bir artış gösterdi ve rekor seviyelere ulaştı.

AMBCrypto tarafından yapılan habere göre Charlie Lee tarafından kurulan ve şu anda piyasanın en büyük on kripto parasından biri olan Litecoin’in hash oranı yakın zamanda rekor seviyelere ulaştı. Litecoin kendi hash oranını en son 4 Nisan 2019 tarihinde, hash oranı 359.44TH/s seviyesine ulaştığında kırmıştı.

Litecoin geliştiricileri nisan ayında yaptıkları açıklamalarda hash oranındaki bu artışın fiyattaki artışla bağlantılı olduğunu belirtmişlerdi. 2018’in sonlarına doğru düşüşe geçen hash oranı, Ocak 2019 dönemi itibarıyla küçük çaplı artışlar yaşamaya başlamıştı. Litecoin geliştiricilerine göre nisan ayında fiyatın da artmasıyla birlikte bu oran iyice artmaya başladı.

Yeni yapılan bir araştırmaya göre Litecoin ağındaki hash oranı nisan ayındaki orana 20TH/s’lik fark atarak 379.87TH/s seviyesine ulaştı ve böylece yeni bir rekor kırılmış oldu.

Litecoin ağındaki hash oranının yanı sıra madencilik zorluğunun da kayda değer oranda artış gösterdiğini söylemek mümkün. Litecoin’in bu yıl genelindeki performansına bakacak olursak madencilik zorluğunun da 2019’un ilk birkaç ayından sonra artışa geçmeye başladığını görebiliriz.

An itibarıyla piyasa değeri bakımından en büyük dördüncü koin olan Litecoin’in fiyatı 118 dolar sularında seyrediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment