Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’da Kripto Para Kullanımı Artıyor

Latin Amerika Kriptoekonomi Derneği Başkanı, Venezuela‘daki kripto para kullanımının ciddi bir artış gösterdiğini ve ülkenin dijital parası olan Petro’nun bu süreçte önemli bir rol oynadığını söylüyor.

Latin Amerika Kriptoekonomi Derneği Başkanı Ricardo Baptista geçtiğimiz günlerde Union Radio tarafından düzenlenen bir yayına katıldı. Baptista yayın sırasında dijital paralardan ve dijital paraların başlıca Venezuela’daki kullanımlarından bahsetti.

Venezuela’nın çok ciddi bir ekonomik kriz yaşadığını ve bu krizi atlatmak için dijital paralardan faydalanmaya çalıştığını vurgulayan Baptista; Venezuela halkının kripto paraları çok hızlı bir şekilde benimsediklerini söylüyor:

“Para birimimiz bolivar ağır bir darbe aldı. Biz şu an finans teknolojilerini incelemeye devam ediyoruz ve bir kağıt parçası olduğu için değil dijital bir varlık olduğu için değerli olan bir bolivar oluşturmaya çalışıyoruz.”

Baptista tarafından yapılan açıklamalara göre ekonomik krizin ağır etkilerinden kaçınmak isteyen vatandaşlar çareyi kripto paralarda buluyorlar. Öyle ki Venezuela halkı kripto paraları sadece yatırım amacıyla değil genel olarak alışveriş yapmak amacıyla kullanıyorlar. Baptista’nın konu hakkındaki yorumları şöyle:

“Venezuela halkı online ödemelerde, online ürünlerde kripto para kullanabiliyor. Kripto paralar ayrıca Venezuela’daki çeşitli sektörlerdeki girişimciler tarafından da kullanılıyorlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment