Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Epic Games, NFT’lere Kırmızı Işık Yakan Minecraft’ın Kararını Desteklemiyor

Epic Games CEO’su Tim Sweeney, oyun geliştiricilerin yaratıcılıklarında ve kararlarında özgür olmaları gerektiği için firmasının NFT’leri yasaklamayacağını açıkladı. Dün yayınlanan bir makale ise Minecraft’ın yakın gelecekte kesinlikle NFT kabul etmeyeceği yönündeydi.

Amerika merkezli popüler video oyun üreticisi Epic Games‘in CEO’su Tim Sweeney, firmasının Non-fungible token‘ları (NFT) yasaklama konusunda Minecraft geliştiricilerinin kararlarını “kesinlikle izlemeyeceğini” söyledi.

Daha önce bildirildiği üzere, Minecraft yazılım geliştiricileri Mojang Studios, NFT’lerin spekülatif yönünü sebep göstererek böyle bir entegrasyonun şirketin oyun ilkelerine aykırı olduğunu belirtmiş ve geçtiğimiz çarşamba günü NFT entegrasyonunu yasaklamıştı. Bu yasaklama hamlesi özellikle Reddit gibi platformlarda NFT destekçileri tarafından büyük tepki aldı.

Epic Games körü körüne kripto veya NFT yanlısı olmasa da, CEO tarafından yapılan açıklamada firmanın konuyla ilgili herhangi bir görüşü kullanıcılarına dayatmak istemediği belirtildi:

Geliştiriciler oyunlarını nasıl oluşturacaklarına karar vermekte özgür olmalı ve aynı şekilde siz de onları oynayıp oynamamaya karar vermekte özgürsünüz. Mağazaların ve oyun üretici şirketlerin görüşlerini başkalarına dayatarak müdahale etmemeleri gerektiğine inanıyorum. Kesinlikle yapmayacağız.

Ayrıca Mojang Studios’un NFT yasağı, Minecraft’ın açık kaynaklı sunucularından biri üzerine inşa edildiği bilinen NFT Worlds adlı NFT projesini çözülmesi gereken büyük bir sorunla baş başa bıraktı. Topluluk merkezli Play to Earn (P2E / Oyna Kazan) platformu NFT Worlds taban fiyatı, haber açıklanmadan önce OpenSea üzerinde 3.4 Ethereum civarında alıcı buluyordu. Mojang’ın NFT karşıtı haberinden sonra taban fiyatı 0.98 Etherum‘a kadar %60‘ın üzerinde bir geri çekilme yaşadı.

NFT Worlds ekibi yaşanan bu olaylardan sonra panik havasını dindirmek adına bir duyuru paylaştı. Duyuruya göre ekip, olası bir çözüm üretmek için Minecraft temsilcileriyle iletişime geçtiğini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!