Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EPS Coin Nedir? Nereden Satın Alınır?

Kripto para ekosisteminin yenilikçi projelerinden biri olan Eps Coin’i sizler için araştırdık. Bu yazımızda Eps’nin projesini ve geleceğini inceleyeceğiz.

Defi (Merkeziyetsiz Finans) bir proje olan Ellipsis (EPS Coin) otomatik piyasa yapıcı (AMM) hizmeti sunmaktadır. Ethereum ve Binance ağı üzerinde faaliyet gösteren en büyük AMM protokollerinden bir tanesi olan EPS, Curve Finance’in bir çatallanması sonucu oluşturulmuştur. (aynı ağdan yaratılmış farklı bir yazılım protokolü). Michael Egorov (Curve Finance kurucusu), Jeff Majtyka Ben (Curve Finance CTO’su), Banteg (Yearn Finance baş geliştiricisi), Alex Myner (Ellipsis kurucu ortağı), James Sezne (Ellipsis kurucu ortağı) gibi sektörün öncü isimleri tarafından desteklenmiş ve piyasaya sürülmüştür. EPS coin ne işe yarar sorusunun ana cevabı minimum kur farkı ve volatilite (low-slippage) ile kullanıcılara merkeziyetsiz alım satım imkanı sunmasıdır. Kullanıcılar, platformun staking, likidite ödül havuzu ve stake havuzu aracılığıyla pasif gelir elde edebilir. EPS Finance ayrıca yerel coin olarak EPX’i kullanmaktadır ve bu sayede kullanıcılarına oylamalarda avantajlar sunmayı amaçlamaktadır.

EPS COIN PROJESİ NEDİR?

Peki EPS coin projesi nedir? Bir alıcı ve satıcıyla eşleşen borsaların aksine, Ellipsis likidite havuzlarını kullanan bir altyapıya sahiptir. Başarılı takas hacmi ve düşük kur farklılıkları için Ellipsis’in havuzlarda yüksek miktarda likiditeye (token hacmine) ihtiyaç vardır. Ellipsis havuzlarındaki likiditeyi teşvik etmek için, likidite sağlayıcılarına EPX tokenlarında ödüller sunar. EPS, para yatırma veya çekme işlemlerinde herhangi bir ücret talep etmez ve şu anda BUSD, USDC ve USDT işlemlerini desteklemektedir.

EPS platformunun yerel tokeninin bugün itibariyle 104 milyonluk bir piyasa değeri bulunmaktadır. Protokol, takaslar için Ellipsis Finance yatırımcılarının stablecoin’lerini çok düşük kur farkları ile takas etmelerini sağlayan bir algoritma kullanır. Diğer merkeziyetsiz borsalarda, kullanıcılar, dijital varlık ticareti söz konusu olduğunda oldukça yüksek bir kur farkını kabul etmek zorundadır.

Fakat EPS Finance aracılığıyla yapılan işlemlerde bu volatil hareketler söz konusu değildir. Elipsis ağında gerçekleştirilen her işlem için talep edilen ücret, kullanıcılar için çok cazip olan %0,04‘lük bir oranda tekabül etmektedir. Ek olarak, kullanıcılar havuza likidite sağlayarak EPS tokenları üzerinden stake işlemi gerçekleştirebilirler. EPS token’ı tüm alım satımlardan elde ettiği bu yüzdeyi, likidite doğrulayıcıları ve stake havuzları arasında bölüştürerek adil bir kullanım sağlar. Ayrıca EPS coin sahipleri, platformda gerçekleştirdikleri işlemler için işlem ücreti ödemez.

EPS stake etmek için, koin sahiplerinin 90 gün boyunca stake tahattütünü kabul etmeleri gerekiyor. 90 gün dolmadan önce paralarını çekmek isteyen kullanıcılardan %50’lik “ceza kesimi” uygulanacağı sistem tarafından belirtilen kurallardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Kesinlen bu cezalar, stake işlemine devam eden kullanıcılara eşit oranda dağıtılacaktır.

EPS coin nedir sorunusunun teknik cevapları aşağıdaki gibidir:

  • İsim: Ellipsis
  • Kısa Ad: EPS
  • Token standard: ERC-20
  • Token Türü: Değer yaratma amaçlı token (Utility)
  • Maksimum Arz: 1.000.000.000 EPS
  • Dolaşımdaki Arz: 723.449.778 EPS
  • Kontrat Adresi: 0xa7f552078dcc247c2684336020c03648500c6d9f.

EPS COIN GELECEĞİ

Toplam EPS arzı, önümüzdeki 5 yıl boyunca kademeli olarak piyasaya sürülecek 1 milyar adetlik token sayısına eşit olduğu belirtilmiştir. Arzın çoğunluğu likidite sağlayıcılarına giderken, 250 milyona kadar token vCRV sahiplerine airdrop olarak gönderilecektir. Halihazırda toplam EPS arzının %72’si piyasaya sürülmüş durumda ve bu gelecekte oluşabilecek arz bazlı satış baskının düşük olacağını bizlere gösteriyor. EPS token’in geleceği için umut vaat eden bir diğer nokta ise, düşük likidite değerine bakılmaksızın stablecoinlerin EPS havuzlarına eklenebiliyor uluşudur. Bu, birçok stablecoin’in Ellipsis likidite havuzlarına eklenmesini teşvik eder ve EPS kullanıcıların stablecoin erişimleri için geniş bir yelpaze sağlar. EPS coin geleceğinde bir çok yenilik barındırmaktadır. Ellipsis bir bütün olarak BSC ağında DeFi’ye farkındalık kazandırmak için kapsamlı bir pazarlama kampanyası planlamaktadır. EPS coin gelecekte kur farkı olmadan stake etmek amaçlı tercih edilen projelerden bir tanesi olma potansiyeline sahiptir. EPS coin’in yakın zamanda beklenen büyük bir haberi bulunmamaktadır.

EPS COIN HANGİ ÜLKENİN PROJESİ

EPS, Tayvan merkezli bir tokendir ve EPS Finance’in ana sunucularının Cayman adalarında olduğu bilinmektedir. Ellipsis Finance dünya çapında kullanıcı portfoyüne sahiptir. EPS token satın almanın farklı bir çok yolu vardır. EPS alınabilecek merkezi borsalara örnek olarak Binance ve Gate.io gösterilebilir. Binance üzerinden %20 indirimle EPS Coin Al‘a tıklayarak alabilirsiniz.EPS alınabilecek merkeziyetsiz borsalara örnek olarak PancakeSwap, Apeswap, Coin98 Exchange gösterilebilir.

EPS COIN YORUMU

EPS token piyasaya sürüldüğü günden bu yana yatay diyebileceğimiz bir fiyat hareketini takip etmektedir. Analizimize göre şimdilik günlük bolinger bandını direnç olarak alabileceğimiz EPS, gelecekte hacimli bir fiyatlanma ile 0,2 dolar bandını kırıp yeni zirveler ile yatırımcılarını heyecanlandırma potansilyeline sahiptir. Yazının kaleme alındığı esnada EPS token 0,186 dolardan piyasalarda işlem görmektedir. EPS token şimdiye kadarki en yüksek fiyatını 2021 Ağustos tarihinde 1,01 dolar seviyesinde gördü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!